Această manevră de depășire peste linia continuă, va fi inclusă în capitolul excepții din lege, și va fi posibilă doar în situații bine determinate și prevăzute expres în lege, informează ecopolitic.ro.


Proiectul privind completarea articolului 45 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost înregistrat pentru dezbatere la Senat în data de 14 noiembrie.


Inițiativa legislativă introduce, la art. 45 din OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, după alineatul (3), un nou alineat, cu următorul cuprins: „Prin manevra de depășire se poate încălca marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, pentru depășirea obstacolelor de orice natură, staționate sau care se deplasează cu viteză foarte mică, doar dacă vizibilitatea asupra drumului este asigurată pe o distanță mai mare de 20 m, iar lățimea drumului este de cel puțin 7m”.

„O astfel de situație este aceea în care conducătorul autovehiculului întâlnește pe sensul său de mers un obstacol oprit, staționat sau care se deplasează cu o viteză foarte mică, iar pentru depășirea acestui obstacol este necesară încălcarea marcajului continuu simplu sau dublu care delimitează sensul opus. În această speță, conducătorul este sancționat nediferențiat pentru încălcarea marcajului continuu, fără a fi luate în considerare motivele care au determinat acțiunea”, a explicat Mihai Weber.

La jumătatea lunii septembrie, deputatul PSD Mihai Weber propunea, printr-o inițiativă legislativă pentru completarea art. 103 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, ca șoferii să rămână fără permis dacă nu achită amenzile în termen de 30 de zile.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Această manevră de depășire peste linia continuă, va fi inclusă în capitolul excepții din lege, și va fi posibilă doar în situații bine determinate și prevăzute expres în lege, informează ecopolitic.ro. Proiectul privind completarea articolului 45 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice a...

Preluat de la EVZ