UPDATE sâmbătă, ora 13.00


Polițiștii londonezi au dat publicității imagini cu doi bărbați cu care vor să discute, după  ce a avut loc o altercație în centrul Londrei, care a crează panică generală, aseară. 

Ofițerii doresc să vorbească cu oricine se afla în stația de metrou, la momentul evacuării generale. 16 oameni au fost tratați oentru răni minore, după ce lumea s-a îngrămădit să iasă din stația de metrou Oxford Circus, în urma unor informații că s-ar fi auzit focuri de armă pe platformă. 

Nu s-au găsit urme de arme sau focuri de arme trase, au anunțat polițiștii, citați de BBC.

Cumpărătorii s-au baricadat în interiorul magazinelor în care se aflau la momentul respectiv, pe Oxford Street, zonă de shopping de lux, iar polițiștii înarmați au împânzit zona, pentru că alarma s-a dat în momentele de aglomerație maximă de Black Friday. 


Polițiștii au tratat inițial incidentul ca fiind posibil legat de terorism, înainte de a anunța că a fost o alarmă falsă. Poliția Transporturi a spus că a avut loc o altercație între doi bărbați, pe platforma metroului, înainte ca lumea să intre în panică.

Poliția Metropolitană a explicat că a primit numeroase apeluri la 999, care anunțau focuri de armă pe Oxford Street și stația de metrou Oxford Circus, în jurul orei 16.38 GMT (18.38, ora României).

Primul răspuns într-un vehicul al poliției a avut loc la fața locului la mai puțin de un minut după primul apel. A fost înconjurată zona, s-au evacuat două stații de metrou, iar firmele și magazinele au fost blocate. „Nu există victime, nici dovezi ale unor focuri de armp sau suspecți localizați de poliție”, au anunțat ei ulterior.

Unul dintre pacienții răniți a fost transferat la un centru pentru traume, pentru răni la picioare, iar alți 8 oameni au fost duși la spitale din centrul Londrei, pentru răni minore. 

În jurul orei 20.05 (ora României) operațiunea poliției s-a încheiat, oamenii legii rămânând însă în zonă. 

Într-o declarație, primarul Londrei, Sadiq Khan, a lăudat serviciile de urgență ale orașului pentru „răspunsul extrem de rapid”. 

UPDATE ora 20.00

Stațiile de metrou Oxford Circus și Bond Street au fost redeschise traficului, iar trenurile circulă normal, anunță autoritățile. Zona este acum relativ calmă, dar polițiștii rămân în împreujurimi. 

UPDATE ora 19.50

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
UPDATE sâmbătă, ora 13.00 Polițiștii londonezi au dat publicității imagini cu doi bărbați cu care vor să discute, după  ce a avut loc o altercație în centrul Londrei, care a crează panică generală, aseară.  Ofițerii doresc să vorbească cu oricine se afla în stația de metrou, la momentul evacuării generale. 16...

Preluat de la EVZ