Aproximativ 50 de persoane au fost reținute în această după-amiază într-un zonă comercială din Bruxelles după ce un grup de persoane care participaseră la o manifestație a devastat câteva magazine și a agresat forțele de ordine, a informat poliția locală, relatează AFP.

Potrivit unui bilanț publicat la orele 19.30 (18.30 GMT) pe Twitter de poliția din Bruxelles, “50 de persoane au fost arestate și nu s-au înregistrat răniți”. Postul de televiziune RTBF a menționat că este vorba despre tineri cu vârste între 15 și 18 ani.

Incidentele s-au produs în apropiere de Place Louise, nu departe de centrul capitalei, într-un cartier foarte frecventat sâmbătă după-amiază, a explicat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliției locale, Ilse Van de Keere.

Înainte de lăsarea întunericului, un grup de vreo 30 de persoane “a părăsit o manifestație împotriva sclaviei din Libia” care avea loc foarte aproape, și-au “acoperit fețele cu cagule”, după care au atacat două magazine, unde s-au înregistrat pagube, potrivit imaginilor publicate de presa belgiană.

De asemenea, o mașină de poliție a fost luată ca țintă și s-au aruncat proiectile în direcția acesteia, a precizat Ilse Van de Keere.

Un importanta dispozitiv de poliție a fost desfășurat și calmul a revenit la orele serii.

Potrivit agenției de presă Belga, forțele de ordine au trimis un elicopter pentru a patrula deasupra zonei și au instalat un tun cu apă.

A fost pentru a treia oară când în centrul orașului Bruxelles au izbucnit violențe în numai câteva săptămâni.

La 15 noiembrie, o adunare neautorizată organizată de o vedetă a rețelelor sociale a degenerat atunci când poliția a încercat să împrăștie participanții.

Patru zile mai devreme, o serie de violențe au marcat calificarea Marocului la viitorul Campionat Mondial de Fotbal.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/noi-violente-la-bruxelles-politia-a-arestat-50-de-persoane-44507.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/noi-violente-la-bruxelles-politia-a-arestat-50-de-persoane-44507-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv