Numărul total de cazuri confirmate de rujeolă în România raportate până vineri este de 9.946, cu 46 mai multe decât săptămâna trecută, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit raportărilor săptămânale, numărul deceselor din cauza rujeolei este de 36, această cifră fiind înregistrată și săptămâna trecută.

“Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 24.11.2017 este 9.946, din care 36 de decese. În săptămâna 20 – 24.11.2017 au fost raportate încă 46 cazuri nou confirmate în 7 județe”, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului de Sănătate Publică (INSP).

Cele mai multe, respectiv 12, s-au înregistrat în Capitală, nouă în Brașov, câte șapte în Călărași, Ialomița și Mureș și câte două în Galați și Bacău.

Proiectul de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România a fost adoptat de Guvern pe 9 august.

Proiectul de act normativ instituie obligația vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în calendarul național de vaccinare, precum și cu cele administrate în situații epidemiologice speciale întregii populații sau unor grupuri de populație.

Răspunderea privind prezentarea copilului la vaccinare le revine părinților, reprezentantului legal sau, după caz, persoanei care se ocupă de creșterea și îngrijirea unui copil în baza unei măsuri de protecție specială. În cazul vaccinării obligatorii, consimțământul pentru vaccinare se prezumă ca fiind dat, iar refuzul de vacccinare a copilului se face în scris.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/noi-cazuri-de-rujeola-in-ultima-saptamana-numarul-total-de-cazuri-se-apropie-de-10-000-44487.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/noi-cazuri-de-rujeola-in-ultima-saptamana-numarul-total-de-cazuri-se-apropie-de-10-000-44487-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv