Președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, a declarat că va răzbuna atacul comis vineri într-o moschee din regiunea Sinai, soldat cu peste 235 de morți și 125 de răniți, avertizând că va Armata va răspunde ”în forță”, relatează site-ul postului France 24.

”Forțele armate și Poliția îi vor răzbuna pe martirii noștri și vor restabili cu forță securitatea și stabilitatea cât mai curând”, a declarat președintele Egiptului.

Autoritățile au raportat că cel puțin 235 de persoane au murit și alte 125 au fost rănite în urma atentatului comis vineri în fața moscheei Al Rawdah din localitatea Bir Al Abed din regiunea Sinai, aflată în nordul Egiptului.

Conflictul dintre militanți islamiști și autoritățile din Egipt a izbucnit în anul 2013, în urma demiterii președintelui Mohammed Morsi, un membru al organizației islamiste Frăția Musulmană. Moscheea în care a avut loc atacul este situată într-o regiune unde autoritățile sunt angajate în confruntări cu aripa egipteană a grupării jihadiste Stat Islamic.

Atentatul de vineri a fost comis cu doar câteva înainte de sărbătorirea zilei de naștere a Profetului Mahomed, de către musulmanii din Egipt, care organizează festivaluri în moscheele din țară.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/masacrul-de-la-mosheea-din-regiunea-sinai-presedintele-egiptului-promite-sa-razbune-atacul-terorist-soldat-cu-peste-235-de-morti-44488.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/masacrul-de-la-mosheea-din-regiunea-sinai-presedintele-egiptului-promite-sa-razbune-atacul-terorist-soldat-cu-peste-235-de-morti-44488-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv