Întrebat dacă este convins că guvernarea va merge „ca pe roate” cu actualii miniștri, Tudose a răspuns afirmativ, joi seară, la Antena 3. El a ținut însă să adauge că va demisiona din funcție „în secunda” în care va avea „îndoieli” cu privire la performanța Guvernului.


„Da. Eu sunt convins că cu determinare, echipă, presiune, cu muncă…Vă spun că nu e zi de muncă la Guvern sub 10 – 11 ore, lucrurile încep să meargă. În secunda în care, știu eu, aș putea să cred, sau sa încerc să mă gândesc dacă reușim sau nu să mai mișcăm lucrurile, să am îndoieli asupra acestui lucru, plec acasă singur”, a spus premierul PSD.

Afirmațiile lui Tudose vin în contextul în care în PSD există o temere cu privire la posibilitatea ca premierul să demisioneze fără consultarea partidului. Tudose s-a gândit, recent, la posibilitatea demisiei din funcție, pe fondul protestelor generate de modificarea Codului Fiscal și a legilor justiției, așa cum a aflat EVZ.Pe de altă parte, premierul Tudose a ezitat, joi seară, să dea o notă Executivului.

„Un partid îşi ia notele la alegeri, nu dau note colegilor. (…) Eu sunt mulţumit dacă lucrurile se întâmplă, dacă oamenii aceia îşi fac treaba şi o fac bine. (…) Nu sunt foarte indulgent şi, acolo unde lucrurile nu se mişcă, avem grijă să se mişte”, a mai afirmat Tudose.

Chestionat care este relaţia sa cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, Mihai Tudose a spus: “Bună”. Tot “bună” a catalogat Tudose ca fiind şi relaţia sa cu coaliţia de guvernare, dar şi cu membrii Guvernului.

Este a doua oară când Tudose anunță că este dispus să „plece acasă”. În criza guvernamentală generată de punerea sub acuzare, de către DNA, a foștilor miniștri Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, premierul a declarat, la vremea respectivă, că fie miniștrii cu probleme penale demisionează, fie demisionează el din funcție. Întrebat dacă este pregătit să plece de la conducerea Guvernului, în cazul în care PSD nu acceptă remanierea cerută, Tudose a spus tot la Antena 3.: “Nu pot să-mi asum să merg în continuare cu ceva ce eu spun că nu merge”

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Întrebat dacă este convins că guvernarea va merge „ca pe roate' cu actualii miniștri, Tudose a răspuns afirmativ, joi seară, la Antena 3. El a ținut însă să adauge că va demisiona din funcție „în secunda' în care va avea „îndoieli' cu privire la performanța Guvernului. „Da. Eu sunt convins că...

Preluat de la EVZ