„Primăria care cere, pe bună dreptate, avize tuturor, care eliberează aprobări, care solicită aplicarea legea, este ea însăși în afara normelor elementare. Înainte de finalul anului 2016, Gabi Firea anunța mutarea înapoi în sediul istoric de pe Bulevardul Regina Elisabeta.


”Numai că, de un an, n-au recepționat clădirea, ceea ce e total împotriva legii”, spune sursa.

Primăria care cere, pe bună dreptate, avize tuturor, care eliberează aprobări, care solicită aplicarea legea, este ea însăși în afara normelor elementare.

Înainte de finalul anului 2016, Gabi Firea anunța mutarea înapoi în sediul istoric de pe Bulevardul Regina Elisabeta.

”Nici nu știu cum de au contract cu utilitățile, gazele, apa, curentul, că nimeni n-are voie să livreze fără ca sediul să fie recepționat”.

”Clădirea arată foarte bine, dar recepția e obligatorie”. Vreme de 6 ani, sediul a fost supus unor schimbări semnificative și costisitoare, inclusiv adăugarea unor parcări, așa că recepția nu este doar o formalitate.Practic, administrația Firea nu recepționează lucrarea făcută de administrația Oprescu.

Pompierii au sesizat și ei anomalia și nu au acordat avizul!

”ISU a venit chiar zilele trecute, când a fost convocată comisia de recepție, dar a fost convocată degeaba că s-a amânat discutarea. La rândul lor, pompierii au spus că nu pot da avizul, au cerut să se intre în legalitate și au plecat.”

ISU confirmă oficial, prin căpitanul Vasile Daniel, purtător de cuvânt: „Sediul Primăriei Capitalei nu are autorizație de la noi!”, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan pe site-ul său.

Replica Primăriei Generale

Primăria Capitalei nu neagă informațiile prezentate de jurnalistul Cătălin Tolontan, spunând că, într-adevăr nu a recepționat clădirea, făcând doar un proces verbal temporar „pentru o parte” a imobilului. Reprezentații Primăriei Generale recunosc că nu există autorizare ISU, dar susțin că „totul e făcut în condițiile legii”.

„La sfârșitul anului trecut, așa cum a declarat public Primarul General, Gabriela Firea, pentru a nu mai plăti o chirie uriașă de aproximativ 300.000 de euro pe lună, pentru sediul din Splaiul Independenței, Edilul Șef a solicitat constructorului accelerarea lucrărilor la sediul vechi al PMB.

Astfel, în luna decembrie a anului 2016, activitatea Primăriei Municipiului București s-a mutat, ÎN CONDIȚIILE LEGII, în sediul din bd. Regina Elisabeta. 

Potrivit art. 31 din HG 273/1994 „In cazul în care investitorul solicita preluarea unei părți din lucrare înainte de terminarea întregii lucrări prevăzute în contract, se va încheia un proces-verbal de predare-primire între executant și investitor, în care se va consemna starea părții de lucrare în cauză, măsurile de conservare, precum și cele de protecție reciprocă a desfășurării activității celor două părți. Toate riscurile și pericolele pentru partea preluată trec temporar asupra investitorului, cu excepția viciilor ascunse și a celor decurgând din executarea necorespunzătoare.

Procesul-verbal de predare-primire încheiat în aceste condiții nu este un proces-verbal de recepție pentru partea de lucrare în cauză, dar investitorul poate cere înscrierea în procesul-verbal de recepție, întocmit la terminarea lucrării în întregime, a viciilor pe care le-a constatat cu ocazia predării-primirii și le-a consemnat în procesul-verbal respectiv. Pentru partea de lucrare preluată de investitor, perioada de garanție pentru viciile care nu țin de siguranța construcției începe de la data terminării remedierilor.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
„Primăria care cere, pe bună dreptate, avize tuturor, care eliberează aprobări, care solicită aplicarea legea, este ea însăși în afara normelor elementare. Înainte de finalul anului 2016, Gabi Firea anunța mutarea înapoi în sediul istoric de pe Bulevardul Regina Elisabeta. ”Numai că, de un an, n-au recepționat clădirea, ceea ce e total...

Preluat de la EVZ