Totuși, după contestația depusă de DNA, Cristi Borcea a fost trimis, pentru cel puțin încă șase luni, să stea la închisoare, decizia definitivă fiind luată de magistrații Tirbunalului Ilfov, informează Spynews.ro.


Recent, a fost dată publicității și motivarea sentinței. 

„Privitor la situaţia familială a deţinutului (7 copii în întreţinere, din care 6 minori), instanţa constată că aceasta nu se circumscrie niciunui criteriu de analizat la aprecierea oportunităţii acordării liberării condiţionate unui condamnat: chiar şi aşa, aceasta ar trebui privită ca o cauză de agravare a situaţiei sale deoarece condamnatul, la data comiterii faptelor, a acţionat cu extrem de mare uşurinţă, nesocotind posibilitatea de a fi sancţionat pentru faptele reprobabile pe care le comite şi acceptând totuşi producerea rezultatului vătămător, fără a-şi lua în considerare câtuşi de puţin familia. Acum, din poziţia delicată în care se află, se constată că foloseşte această situaţie în mod invers, ca un tertip, invocând-o pentru a putea scăpa cât mai uşor de răspunderea penală. Acest aspect este, în opinia instanţei un indicator privind profilul moral al deţinutului”, scrie în motivarea instanţei.

Geanina Terceanu RUPE TĂCEREA: „S-a lucrat mult asupra mea să declar și despre Borcea”


Motivarea instanței vine după ce avocatul omului de afaceri a explicat în fața magistraților că Borcea vrea să fie alături de familie. 

„Îşi doreşte să fie alături de copiii săi, (…) și niciodată nu o să se despartă de gândul că a făcut foarte mult rău celor din jurul său, copiilor care au trebuit să vină la închisoare şi să stea cu el de vorbă printre gratii”.

În plus, magistrații au constatat că Cristi Borcea a îndeplinit fracţia pentru a fi liberat condiționat la limită, dar „a dat dovadă de un comportament normal, este o persoană civilizată cu studii superioare care însă s-a folosit cu abilitate de această împrejurare tocmai pentru a putea comite infracţiuni extrem de grave (…), a dovedit o lipsă totală de respect faţă de organele de urmărire penală şi faţă de instanţele care l-au condamnat plătind prejudiciul după ce nu a mai avut altă posibilitate – ştiindu-se vinovat ca reprezentare subiectivă – , şi execută o pedeapsă mare în regim de detenţie”.

Geanina Terceanu a povestit cum s-a trezit MITUITĂ de Cristi Borcea. „Acasă am găsit 10.000 de euro”

Instanţa a mai reţinut că dovezile temeinice de îndreptare se desprind din alte împrejurări decât cele subliniate în referatul penitenciarului şi privesc îndreptarea sub aspect moral a condamnatului.

Fostul dinamovist se află la Penitenciarul Jilava după ce a fost condamnat definitiv, în anul 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Totuși, după contestația depusă de DNA, Cristi Borcea a fost trimis, pentru cel puțin încă șase luni, să stea la închisoare, decizia definitivă fiind luată de magistrații Tirbunalului Ilfov, informează Spynews.ro. Recent, a fost dată publicității și motivarea sentinței. „Privitor la situaţia familială a deţinutului (7 copii în întreţinere, din care 6...

Preluat de la EVZ