Patru bărbați au început să cultive marijuana în zona rurală din California de Nord, când șase polițiști de la biroul șerifului au intrat pe proprietatea lor, înarmați, i-au arestat și au tăiat 150 de tufișuri de plante de canabis cu macetele.  


„Aș putea face asta în fiecare zi, dacă aș avea suficienți oameni”, a spus șeriful din Calaveras County, Rick DiBasilio, în timpul operațiunii de lângă orașul Copperopolis, la două ore est de mers cu mașina din San Francisco.

Autoritățile locale au tăiat, anul acesta, 30.000 de plante ilegale cultivate fără autorizație, doar în California, iar oficialii se gândesc să schimbe politicile privind culturile de marijuana, pentru că acestea s-au întins la scară largă în toată țara, scrie Daily Mail. „Sunt atât de mulți”, a spus șeriful despre fermierii ilegali. „Nu se termină niciodată”.  

 DiBasilio estimează că acel comitat, cu 44.000 de locuitori, are cel puțin 1.000 de ferme ilegale, față de cele câteva sute care au permise sau sunt în curs de a le obține. Afluxul de culturi de marijuana a condus la o nemulțumire în rândul localnicilor și oficialii din zonă au fost demiși, în urma unor proteste, pentru că au aprobat cultivarea marijuanei. 

Fermierii legali spun însă că ajuta economia locală și au amenințat cu procese în instanță, dacă se va încerca interzicerea lor.  California urmează să emită licențe, în ianuarie, pentru creșterea, transportul și vânzarea de marijuana în scopuri de agrement, la 20 de ani după ce acest stat a autorizat pentru prima oară consumul de marijuana, la recomandarea medicului. 

Fermierii vor avea dreptul de a cultiva marijuana pentru consumul de recreere, anul viitor, dar li se cere să obțină permise locale, înainte de a cere o licență de la stat, ceea ce a stârnit nemulțumiri în zonele respective.  Calaveras County a legalizat cultivarea marijuanei medicale anul trecut, pentru a taxa sutele de ferme care au apărut în regiune, după ce un incendiu a distrus în 2015 mai mult de 500 de case. 

Oficialii se așteaptau să primească 250 de cereri până la finalul lui 2016. Au primit 770. Circa 200 de cereri au fost aprobate, un număr similar au fost respinse și altele așteaptă încă rezultatul evaluării.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialEconomie
Patru bărbați au început să cultive marijuana în zona rurală din California de Nord, când șase polițiști de la biroul șerifului au intrat pe proprietatea lor, înarmați, i-au arestat și au tăiat 150 de tufișuri de plante de canabis cu macetele.   „Aș putea face asta în fiecare zi, dacă aș...

Preluat de la EVZ