DRDP Constanța, care răspunde și de Autostrada Soarelui, a încheiat contracte de deszăpezire atât pentru A2 cât și pentru toate drumurile naționale din județ, potrivit directorului instituției, Marian Dima. Iar directorul adjunct al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Radu Munteanu, a explicat că “sunt mobilizate aproximativ 38% din utilajele din contract. Dacă vremea o va impune, vom suplimenta utilajele prin contract. În privința sării s-a atins necesarul. Sunt stocuri suficiente de clorură de calciu și material ecologic. Parazăpezi s-au montat în proporție de 85%, iar până la sfârșitul lunii noimebrie procentul va fi de 100%“.


La nivel național, stocul de sare pentru deszăpezirea drumurilor este de 165.000 tone din necesarul de 346.000 tone însă până la 1 decembrie toată cantitatea necesară va fi asigurată. Iar la Constanța este asigurat, deocamdată, 50% din necesar, adică 14.500, urmând ca până la finele lunii noiembrie să fie completat, până la 26.000 de tone. Toate drumurile naționale sunt protejate de parazăpezi, cu excepția porțiunii de autostradă A2 din zona Lehliu, fiind astfel puse pe o lungime de 146 de kilometri din 165 necesari. Directorul DRDP Constanța, Marian Dima, a precizat că pe porțiunea lipsă nu s-au putut amplasa parazăpezi din cauza agricultorilor care au lucrări însă până la 1 decembrie vor fi montate.Oficialii de la Drumuri au explicat și rostul amplasării celor șase stații meteo pe Autostrada Saorelui, pe sectorul București-Cernavodă și o a șaptea pe DN22 Constanța-Tulcea, în zona Tariverde. “Sunt zone în care, pe viscol, vizibilitatea este zero. Camerele de supraveghere sunt online, știm cum să acționăm. Decizia de suspendare a traficului o luăm împreună cu OGPR”, a spus directorul DRDP Constanta, Marian Dima.  Cele șapte stații transmit în timp real date privind temperatura, viteza și direcția vântului, cantitate de precipitații. Imaginile pot contribui și la identificarea răufăcătorilor. În ultima perioadă, districtul DRDP de la Tariverde a fost prădat de cinci ori, hoții producând distrugeri și furând aproape o tonă de combustibil. 


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
DRDP Constanța, care răspunde și de Autostrada Soarelui, a încheiat contracte de deszăpezire atât pentru A2 cât și pentru toate drumurile naționale din județ, potrivit directorului instituției, Marian Dima. Iar directorul adjunct al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Radu Munteanu, a explicat că “sunt mobilizate aproximativ...

Preluat de la EVZ