“Suntem într-o zonă de ‘gri’ în multe cazuri, şi cu nuanţe chiar mai închise. Sunt progrese indiscutabil şi în ce priveşte legislaţia, şi în ce priveşte unele dotări, dar mai avem încă minusuri chiar în plan legislativ şi va trebui să le discutăm foarte serios, (…) să încercăm prin dialog să ajungem la soluţii, la concluzii cât mai adecvate, mai apropiate de realitate, mecanismul de prevenire a torturii să poată să fie cât mai eficient, iar recomandările noastre să fie însuşite în mod real, nu numai să ne răspundă că s-au însuşit”, a spus Victor Ciorbea, la o dezbatere la Palatul Parlamentului privind condiţiile din penitenciare. 


Ciorbea vorbește despre supraglomerarea din închisori


În ceea ce priveşte aceste condiţii, Ciorbea a arătat că mai există supraaglomerare, nu există suficienţi medici şi că mai sunt destule probleme. 

“Am primit destul de recent de la Ministerul Justiţiei un plan de măsuri care ar urma să fie adoptate, în perioada imediat următoare, nu numai de natură legislativă, ci şi administrativă şi altele. Nu o să le menţionez eu, aştept să le prezinte domnul ministru al Justiţiei. Însă am văzut că acest pachet cel puţin există sau să sperăm că va fi prezentat în cel mai scurt timp. Este vorba de măsuri de îmbunătăţire a condiţiilor, de eliminare, într-o formă sau alta, a supraaglomerării, sau de punere a acesteia sub control, de construcţie de penitenciare, concomitent cu preluarea unor imobile de la Ministerul Apărării şi de la alţii pentru a fi reamenajate în acest scop”, a declarat Ciorbea. 

El a precizat că în analiza situaţiei nu trebuie să ne limităm doar la penitenciare, pentru că situaţii destul de delicate sunt şi în centre, aziluri pentru bătrâni sau centre pentru minori.

Care sunt măsurile vizate pentru problemele din penitenciare


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
'Suntem într-o zonă de 'gri' în multe cazuri, şi cu nuanţe chiar mai închise. Sunt progrese indiscutabil şi în ce priveşte legislaţia, şi în ce priveşte unele dotări, dar mai avem încă minusuri chiar în plan legislativ şi va trebui să le discutăm foarte serios, (...) să încercăm prin...

Preluat de la EVZ