Proiectul din apropierea locuinței lui Iohannis nu a primit, însă, avizele necesare pentru demararea lucrărilor, din motive de securitate, scrie DC News. Avizele pentru construcţie au fost respinse de către toate forurile abilitate în acest sens. Drept urmare, dezvoltatorul s-a dus la Primărie, solicitând planul urbanistic. Deocamdată, nu există o pronunţare din partea Primăriei.


Senatorul Marius Marinescu a declarat, în exclusivitate pentru DC News, că este periculos să se construiască în apropierea vilei preşedintelui un imobil. “Conform normelor de protecţie, nu trebuie să fie nicio construcţie, poate fi o vulnerabilitate pentru preşedintele României”, a spus senatorul.


În acest context, “orice construcţie trebuie, în mod obligatoriu, în certificatul de urbanism, să conţină avizul serviciilor secrete, avizul armatei, Ministerului Culturii”, a explicat Marius Marinescu.

Eugen Cristea, adjunctul Direcţiei de securitate şi gardă prezidenţială a lui Nicolae Ceauşescu, a spus că „blocurile cu şase-şapte nivele ridicate în apropierea obiectivelor speciale (vilele preşedinţilor, vilele de protocol, ale ambasadorilor) pot pune în pericol înalţii demnitari”.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Proiectul din apropierea locuinței lui Iohannis nu a primit, însă, avizele necesare pentru demararea lucrărilor, din motive de securitate, scrie DC News. Avizele pentru construcţie au fost respinse de către toate forurile abilitate în acest sens. Drept urmare, dezvoltatorul s-a dus la Primărie, solicitând planul urbanistic. Deocamdată, nu există...

Preluat de la EVZ