În fapt, polițiștii și jandarmii efectuau miercuri noaptea o pândă, la Urseni, comuna Moșnița Nouă, pentru prinderea unui hoț, urmărit național și internațional, iar când au văzut mașina în care se aflau doi tineri de 34 de ani au oprit-o, iar pe cei doi i-au dus la secție, în ciuda faptului că aceștia au încercat să explice că nu sunt persoanele căutate și că nu au nici cea mai mica legătură cu hoțul.


”În timpul acţiunii, pe raza localităţii Urseni a fost oprit în trafic un autoturism care corespundea descrierii autovehicului despre care existau informaţii că l-ar utiliza persoana urmărită. Ocupanţii autoturismului, doi bărbaţi de 34 de ani, au fost conduşi la sediul poliţiei pentru verificări. Ulterior acestei activităţi, cei doi bărbaţi s-au prezentat la o unitate spitalicească, susţinând că ar fi fost agresaţi de efectivele angrenate în acţiune” – a explicat, joi, Alin Petecel, comandantul Poliției Timiș.


La poliție lucrurile au degenrat serios. Când i-au văzut în ce hal au ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor, medicii au fost nevoiți să îi opereze de urgență pe cei doi tineri.  ”În cursul serii, doi tineri de 34 de ani au ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean Timișoara în stare critică. Au fost preluați de medicii chirurgi, duși în sala de operație, unde s-a intervenit chirurgical. În prezent cei doi sunt stabili, monitorizați permanent, internați pe sectia Chirurgie 3 din cadrul Spitalului”, a declarat pentru EVZ Andreea Borboros, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean Timișoara. Unuia din tineri a trebuit să îoi fie scoasă splina, iar celălalt are mai multe coaste rupte.

Deși oficialii de la Poliție sau Jandarmeriei au evitat să comunice dacă au deschis o anchetă internă sau dacă subordonații din cele două instituții sunt cercetați, opt persoane au ajuns  joi seara la audieri. Cauza a fost preluată de Parchetul Militar, având în vedere că implică purtători de uniforme. Patru jandarmi și patru polițiști de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș au fost audiați. Este vorba de cele două echipaje care au intervenit pentru prinderea urmăritului internațional pe care l-au confundat cu o persoană nevinovată. Cei de la Parchetul Militar transmit că în  cauză e vorba de ”purtare abuzivă”, existând certitudinea comiterii faptelor de care oamenii legii sunt  acuzați de victime.

 Conform procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Timiș,  cei patru jandarmi și cei patru polițiști sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, existând posibilitatea ca în funcție de evoluția anchetei, faptele lor să fie încadrate altfel. Victimele nu au putut fi încă audiate, datorită stării lor medicale. (Foto: Adrian Pîclișan)


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
În fapt, polițiștii și jandarmii efectuau miercuri noaptea o pândă, la Urseni, comuna Moșnița Nouă, pentru prinderea unui hoț, urmărit național și internațional, iar când au văzut mașina în care se aflau doi tineri de 34 de ani au oprit-o, iar pe cei doi i-au dus la secție, în...

Preluat de la EVZ