Proiecțiile și dialogurile cu autorii și profesionisti în domeniul filmului documentar vor avea loc marți, 28 noiembrie la librăria “La Doua Bufnițe” (Piața Unirii nr. 11) cu începere de la ora 18.


Srbenka – Work in progress de Nebojsa Slijepcevic (Croația) este un proiect de film documentar despre violența împotriva copiilor de altă naționalitate din Croația, analizând modul în care generația născută după război face față istoriei. Deși războiul croat s-a încheiat acum 20 de ani, pentru mulți nativi, substantivul “sârb” este încă sinonimul “inamicului”. Mulți copii de origine sârbă își ascund naționalitatea, temându-se de reacția colegilor lor de clasă. Filmul spune poveștile lor, urmărind fete și băieți care se confruntă cu traumele lor.


Playing men – Jocuri bărbătești este o coproducție Slovenia/Croația 2017 în regia lui Matjaž Ivanišin. Un film documentar despre relațiile dintre bărbații mediteraneeni și jocurile lor. Deși inițial filmul debutează ca un soi de jurnal de călătorie prin Croația, Italia, Slovenia și Turcia în care autorul examinează bărbații, tineri și bătrâni, care se întâlnesc ca strămoșii lor, să joace diferite jocuri arhaice, în timpul filmărilor, regizorul se confruntă brusc cu o criză serioasă de creație, întoarce camera spre el însuși, transformând filmul într-un omagiu al absurdității.

Miercuri, 29 noiembrie cu începere de la ora 18,00 la Biblioteca Centrală Universitară ”Eugen Todoran” (bulevardul Vasile Pîrvan nr 4A) are loc proiectia filmului documentar Gangster of love – Pețitorul, o coproducție Croația/Germania/România din 2013, în regia lui Nebojsa Slijepcevic. Acum 25 de ani, Nedjeljko Babic și-a părăsit meseria de dulgher pentru a-și începe cariera dată de Dumnezeu: servicii matrimoniale pentru bărbați și femei. A devenit faimos foarte repede, datorită priceperii sale, dar și pseudonimului său – Gangster. În ultima vreme, slujba lui este mai dificilă ca niciodată – femeile nu mai vor să trăiască în sate,  oar cei mai mulți clienți sunt bărbați de vârstă mijlocie, nevoiți să-și găsească un partener de viață. Filmul descoperă însă complexitatea reală a problemei lor. 


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialCultură
Proiecțiile și dialogurile cu autorii și profesionisti în domeniul filmului documentar vor avea loc marți, 28 noiembrie la librăria “La Doua Bufnițe” (Piața Unirii nr. 11) cu începere de la ora 18. Srbenka – Work in progress de Nebojsa Slijepcevic (Croația) este un proiect de film documentar despre violența împotriva copiilor de...

Preluat de la EVZ