Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a afirmat că Republica Moldova este unul dintre cei mai importanți actori din cadrul Parteneriatului Estic, declarându-se mulțumit de nivelul de popularitate al UE în rândul cetățenilor Republicii Moldova.

Tusk și premierul moldovean Pavel Filip au avut, joi, o întrevedere la Bruxelles, în marja summitului Parteneriatului Estic. Cei doi au discutat despre implementarea Acordului de Asociere dintre UE și Republica Moldova, precum și despre situația internă din această țară.

Filip a dat asigurări că Republica Moldova este un stat stabil datorită funcționării ”responsabile a instituțiilor statului, a căror eficiență va crește odată cu finalizarea reformei administrației publice centrale”. Premierul de la Chișinău a reiterat interesul de a continua parcursul european al Republicii Moldova, afirmând că recentele sondaje scot în evidență o creștere semnificativă a susținerii cetățenilor moldoveni a proiectului de integrare în UE.

Prim-ministrul Republicii Moldova i-a spus lui Tusk că printre prioritățile Guvernului moldovean se numără asigurarea independenței justiției, continuarea investigației fraudei bancare și tragerea la răspundere a celor implicați și implementarea în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția a noii legi electorale.

De cealaltă parte, președintele Consiliului European a declarat că Republica Moldova este unul dintre cei mai importanți actori în cadrul Parteneriatului Estic. Tusk s-a declarat mulțumit de creșterea nivelului de popularitate al UE în rândul cetățenilor Republicii Moldova, adăugând că Guvernul de la Chișinău are suficientă susținere din partea UE pentru a-și continua drumul integrării europene.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/donald-tusk-republica-moldova-este-unul-dintre-cei-mai-importanti-actori-din-cadrul-parteneriatului-estic-44450.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/donald-tusk-republica-moldova-este-unul-dintre-cei-mai-importanti-actori-din-cadrul-parteneriatului-estic-44450-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv