Președintele american Donald Trump și omologul său turc Recep Tayyip Erdogan au discutat vineri, prin telefon, despre progresul făcut recent în Siria, despre relațiile bilaterale și despre summitul ținut la Soci, pe 22 noiembrie, informează site-ul agenției Reuters.

Biroul Administrației Erdogan va elibera o declarație oficială vineri, au declarat surse din Turcia.

Deși relațiile între statul american și Turcia s-au tensionat de-a lungul timpului, cele două țări având mai multe dispute, Donald Trump a declarat că Tayyip Erdogan este un prieten al Statelor Unite.

“Voi vorbi cu președintele Recep Tayyip Erdogan al Turciei în această dimineață despre rezolvarea problemei pe care am moștenit-o în Orientul Mijlociu. Voi încheia totul, dar ce greșeală, în vieți și dolari (6.000 de miliarde de dolari), ca acea problemă să existe în primul rând”, a declarat Donald Trump pe contul personal de Twitter, înainte de a purta o conversație prin telefon cu omologul său turc.

În cadrul summitului de la Soci, ținut miercuri, președintele rus Vladimir Putin a câștigat susținerea Turciei și a Iranului de a organiza un congres de pace prin care să rezolve criza din Siria, fiind un aliat important al președintelui sirian, Bashar al-Assad.

Președintele SUA, Donald Trump, a discutat, de asemenea, prin telefon, marți, cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, despre crizele din Siria, Iran, Coreea de Nord și Ucraina.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/donald-trump-vrea-imbunatatirea-relatiilor-cu-turcia-44473.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/donald-trump-vrea-imbunatatirea-relatiilor-cu-turcia-44473-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv