Medicul Tudor Chiuhodaru a făcut niște declarații despre starea actriței din ultimele zile și a explicat dacă putea fi salvată în cazul în care ar fi primit ajutor. Intrebat dacă putem vorbi despre un atac cerebral vascular care deja se declanșase, medicul a spus:


“Sunt semne de alarmă și chiar dacă nu am văzut imaginile, faptul că ai descris acele tulburări de vorbire, imposibilitatea de a prinde obiectele, de a ține corect mâinile, tulburările motorii la o persoană ajunsă la acea vârstă erau semne clare de suspiciuni și care ar fi orientat pe oricine la o evaluare într-un serviciu neurochirurgical. Eu vă spun că tratăm zilnic asfel de cazuri și facem și tratament de urgență, iar aici secundele, minutele, orele sunt esențiale pentru ca pacientul să poată fi salvat și recuperat. De altfel, există patru semne de alarmă pentru un accident vascular cerebral, cele care țin de modificări la nivelul feței, pacientul nu poate râde, nu poate zâmbi, tulburări motorii. Așa cum ați văzut și dumneavoastră, poate scăpa obiecte, mâinile îi amorțesc”, a spus acesta, potrivit antena3.

Medic :Eu insist de ani de zile ca educația pentru sănătate și noțiuni de prim-ajutor

“Marea problemă este pentru cei care nu au noțiuni medicale. Eu insist de ani de zile ca educația pentru sănătate și noțiuni de prim-ajutor să fie predate încă de la școală. Pentru că aceste semne, aparent minore, ar fi putut orienta pe oricine, măcar să aibă o discuție cu persoana în cauză și să o convingă să efectueze un control într-un serviciu de specialitate. Și, evident, cu cât s-ar fi intervenit mai repede, prognosticul putea fi cu totul altul. Dar dacă nu știm ce să recunoaștem, nu putem pune un diagnostic. Asta și în viața de zi cu zi. Dacă nu ai măcar idee că s-ar putea întâmpla o astfel de situație, suntem adesea dispuși să dăm vina pe vârstă, pe oboseală”, a continuat el. 


„Dacă nu se intervine în prima ora, rămâne creierul fără oxigen, acest accident cerebral se poate. repeta”, a mai adaugat medicul. 

Necropsia a fost terminata, confirmă surse pentru EVZ. 

Stela Popescu. Marele ADEVĂR CUTREMURĂTOR despre moartea artistei. Atenţie, urmează DETALII ce vă POT AFECTA EMOŢIONAL

 Corpul neînsuflețit al actriţei va fi depus pentru un ultim omagiu vineri, 24 noiembrie în foyerul Sălii SAVOY a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. Sâmbătă, 25 noiembrie actriţa va fi depusă la Capela Mănăstirii CERNICA, iar duminică, 26 noiembrie la Cimitirul CERNICA va avea loc înmormântarea, alături de soţul său, marele textier Mihai Puiu Maximilian.

Stela Popescu. DEZVĂLUIRE DIN TRECUTUL NEȘTIUT al artistei. Foto în articol

 

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Medicul Tudor Chiuhodaru a făcut niște declarații despre starea actriței din ultimele zile și a explicat dacă putea fi salvată în cazul în care ar fi primit ajutor. Intrebat dacă putem vorbi despre un atac cerebral vascular care deja se declanșase, medicul a spus: 'Sunt semne de alarmă și chiar dacă nu...

Preluat de la EVZ