Ministrul Sportului, Marius Dunca, a lansat, astăzi, în prezența unor campioni olimpici, mondiali și europeni, programul național ”Campionii României în școală, liceu și universitate”, care prevede creșterea gradului de participare activă și sistematică a copiilor și tinerilor la activități sportive.

Obiectivul programului este creșterea gradului de participare activă și sistematică a copiilor și tinerilor la activități sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea comportamentelor sociale și cooptarea marilor sportivi în promovarea beneficiilor sportului.

”Sunteți campionii inimilor noastre. Ați reușit să scoateți românii în stradă în lacrimi de bucurie și de fericire. Generația tânără are nevoie de dvs. Vă mulțumesc că ați dat curs invitației noastre de a participa și de a merge în școli, licee, universități, să povestiți ce înseamnă sportul de performanță, ce înseamnă viața de campion mondial, olimpic, ce înseamnă să rămâi la un nivel de performanță. Să îi încurajăm pe tineri să facă sport”, a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca.

La eveniment au participat mai mulți campioni olimpici, mondiali și europeni, printre care Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică, declarată cea mai bună canotoare a secolului, Andreea Răducan, campioană olimpică și multiplă campioană mondială, precum și Ivan Patzaichin, canoist, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice.

Programul va fi dezvoltat în școli, licee și universități, prin participarea sportivilor de performanță, care vor avea întâlniri cu elevii și studenții și le vor vorbi despre importanța sportului și a educației fizice.

Proiectul își propune să ajungă în aproximativ 2.500 de unități școlare din cele 41 de județe și municipiul București.

Persoanele interesate de acest program vor putea accesa www.campioniiromâniei.com, platformă ce va prezenta în premieră în România o sursă de informare și promovare a sportivilor români, campioni olimpici, mondiali și europeni. De asemenea, în platformă se vor regăsi date biografice și informații despre performanțele campionilor României din fiecare județ, fotografii și materiale video de prezentare a acestora, informații cu privire la federațiile sportive, știri, noutăți din domeniul sportului.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/campionii-romaniei-vor-merge-in-2-500-de-scoli-pentru-a-i-face-pe-copii-sa-devina-sportivi-44455.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/campionii-romaniei-vor-merge-in-2-500-de-scoli-pentru-a-i-face-pe-copii-sa-devina-sportivi-44455-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv