Ziua începe cu ceaţă în Capitală şi în mai multe judeţe din sudul, centrul şi nordul ţării. În aceste zone, vizibilitatea este sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.


Avertizarea meteorologilor este valabilă până la ora 09.00. Şoferii sunt sfătuiţi să mărească distanţa de siguranţă în mers, să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ, şi pe cele de ceaţă.

 Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă şi vizibilitate redusă, valabile în 21 de judeţe, în orele următoare. Ceaţa va persista în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Olt, Dolj şi în zonele joase ale judeţelor Buzău, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Gorj, Vâlcea, Neamţ şi Suceava. 

De asemenea, până la ora 10:00, se vor afla sub atenţionare de ceaţă şi vizibilitate redusă localităţi din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Sibiu şi Mureş. 

În localitățile de nord, termometrele vor indica între +4..+7 grade Celsius ziua și între 0..+3 grade Celsius noaptea. Cu un grad mai cald va fi în centru, acolo unde maximele termice vor urca până la +8 grade Celsius ziua și până la +4 grade Celsius noaptea.

La sud, termometrele vor oscila între +6..+9 grade Celsius pe timp de zi și între +2..+5 grade Celsius pe timp de noapte.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialVremea
Ziua începe cu ceaţă în Capitală şi în mai multe judeţe din sudul, centrul şi nordul ţării. În aceste zone, vizibilitatea este sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri. Avertizarea meteorologilor este valabilă până la ora 09.00. Şoferii sunt sfătuiţi să mărească distanţa de siguranţă în mers,...

Preluat de la EVZ