Autoritățile au raportat că cel puțin 235 de persoane au murit și alte 125 au fost rănite în urma atentatului comis vineri în fața unei moschei din regiunea Sinai, aflată în nordul Egiptului, informează site-ul postului BBC.

Peste 50 de ambulanțe au venit la fața locului pentru a transporta persoanele rănite la cele mai apropiate spitale. Niciun grup nu a revendicat atentatul, însă este cel mai major incident de acest fel încă de la declanșarea conflictului din regiune.

Conflictul între militanți islamiști și autoritățile din Egipt a izbucnit în anul 2013, în urma demiterii președintelui Mohammed Morsi, un membru al organizației islamiste Frații Musulmani.

Sute de civili, soldați și ofițeri de poliție au fost omorâți în atacuri teroriste, cel mai recent fiind acum o săptămână.

Atentatul de vineri a fost comis cu doar câteva înainte de sărbătorirea zilei de naștere a Profetului Mahomed, de către musulmanii din Egipt, care organizează festivaluri în moscheele din țară.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/autoritati-cel-putin-235-de-morti-si-125-de-raniti-in-urma-atentatului-din-egipt-44472.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/autoritati-cel-putin-235-de-morti-si-125-de-raniti-in-urma-atentatului-din-egipt-44472-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv