„Nici un Guvern nu este pe vecie într-o democrație. Moțiunea de cenzură, ce să spun,  o manifestare ilogică a unor colegi din Parlament. Toate crează această stare de dezordine. Sunt mulți care își doresc ca acest Guvern să nu-și realizeze țintele„, și-a început intervenția la Antena 3 Mihai Tudose.


„Oamenii de bună credință au început să înțeleagă că nu vine apocalipsa. Lumea a început să vadă că este manipulată, lumea a început să vadă că lucrurile sunt într-o direcție bună.

Tudose, laude pentru Traian Băsescu

Premierul Mihai Tudose susține că a văzut doar două discursuri constructive în Parlament, la moțiunea de cenzură. Tudose consideră că unul dintre aceste discursuri i-a aparținut fostului președinte Traian Băsescu, cel care a prezentat propria viziune asupra economiei.

”A fost o mișcare ilogică a unor oameni din Parlament. Nu poți să acuzi oameni care nu sunt în Guvern, oameni care nu fac parte din Guvern. Veți găsi părți mari în moțiune unde sunt acuzate anumite acțiuni din comisii parlamentare. Adunate toate la un loc, din toată învălmășeala asta, este clar că există oameni care doresc ca acest Guvern să nu reușească pentru binele românilor.


Au fost astăzi două discursuri importante. Cel al domnului Kelemen Hunor, care a venit și cu critici, și cu lucruri constructive. Al doilea discurs, poate o să vă mire, a fost cel al fostului președinte, Traian Băsescu. Acesta a avut un discurs în care a încercat să explice viziunea sa, ce trebuie făcut. Nu a fost un discurs în care s-a spus doar să te dai tu la o parte, ca să vin eu, nu am un plan, dar dă-te tu la o parte ca să vin eu”, a spus Mihai Tudose, la Antena 3.

Ce spune premierul despre modificarea Codului Fiscal

„Aveam de ales între varianta rapidă și 2019. Am ales varianta rapidă”, a spus Tudose.

„S-a spus că vor scădea salariile, apoi nu scad, dar nu mai cresc(…).Oameni care nu au făcut un minim efort că poate crește netul cu 10-15 lei, în schimb îi crește contribuția la pensii, vor avea o pensie cu 15-20% mai mare. Credeți că asta nu contează?”, a adăugat el.

Mihai Tudose, despre contribuțiile sociale

„Acum sunt trei. Înainte, neplata de către angajator a contribuțiilor era faptă penală. Niște băieți deștepți plăteau o parte. Au venit controale, i-au prins și unii au contestat această măsură. Trecând toate contribuțiile în numele și pentru angajați nu mai poate spune că partea lui nu și-a plătit-o”.

Tudose: Să terminăm cu ipocrizia!

Potrivit premierului, transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat nu este ceva împotriva oamenilor, ci pentru ei.

”Nu facem ceva împotriva oamenilor, ci pentru ei. Al doilea argument: terminăm cu ipocrizia. Dacă continuăm să facem ce am făcut în ultimii 27 de ani și vrem să avem rezultate diferite, să nu le așteptăm”, a spus Tudose.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Nici un Guvern nu este pe vecie într-o democrație. Moțiunea de cenzură, ce să spun,  o manifestare ilogică a unor colegi din Parlament. Toate crează această stare de dezordine. Sunt mulți care își doresc ca acest Guvern să nu-și realizeze țintele„, și-a început intervenția la Antena 3 Mihai Tudose. „Oamenii...

Preluat de la EVZ