Doi tineri au ajuns la spital în Timișoara, unul dintre ei cu splina distrusă, iar altul cu trei coaste rupte, după ce, susțin ei, au fost bătuți măr de Jandarmerie și Poliție.

Totul s-ar fi întâmplat miercuri seara, 22 noiembrie. Potrivit site-lui voceatimisului.ro, cei doi au fost nenorociți în bătaie de Poliția din Timiș după ce au fost confundați cu un interlop dat în urmărire generală.

Potrivit sursei citate, cei doi tineri au fost opriți în trafic în cadrul unei acțiuni de căutare a unor infractori dați în urmărire internatională. Potrivit Vocea Timișului, tinerii au fost puși la pământ cu brutalitate, suferind mai multe lovituri în urma cărora au ajuns la spital. Sursa amintită mai precizează că tinerii le-au spus oamenilor legii că e o greșeală, dar aceștia nu au ținut cont.

Surse judiciare au declarat că tinerii nevinovați, dintre care unul este director în cadrul unei companii din Timișoara, au fost abordați de Poliție în Moșnița Nouă, unde testau o mașină pe care unul dintre ei voia să o cumpere. Cei doi tineri au fost confundați cu un interlop foarte periculos pe care polițiștii din Timiș l-au scăpat în primă fază, fiind prins ulterior de Poliția Bihor.

Surse din cadrul anchetei povestesc că oamenii legii aveau în vizor un autoturism BMW X3 cu care bănuiau că s-ar fi deplasat suspectul lor. La momentul la care au fost opriți însă cei doi tineri agresați, aceștia se deplasau cu un autoturism BMW X5.

Șefii Poliției Timiș și ai Jandarmeriei Timiș au convocat o conferință de presă în care au anunțat că se fac verificări cercetări pentru a se stabili ce s-a întâmplat.

”În timpul acțiunii, pe raza localității Urseni, a fost oprit în trafic un autoturism care corespundea descrierii autovehiculului despre care existau informații că l-ar utiliza persoana urmărită. Ocupanții autoturismului, doi bărbați de 34 de ani, au fost conduși la sediul poliției pentru verificări. Ulterior acestei activități, cei doi bărbați s-au prezentat la o unitate spitalicească, susținând că ar fi fost agresați de efectivele angrenate în acțiune. Precizez că la nivelul Poliției Române nu sunt tolerate astfel de practici, motiv pentru care am dispus de îndată ofițerilor din cadrul Biroului Control Intern demararea de verificări și sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș cu privire la sărvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, fiind întocmit dosar penal în care cercetările vor fi efectuate sub urmărirea penală proprie a procurorului. Vă garantăm că vom sprijini ancheta Parchetului astfel încât în cel mai scurt timp să se clarifice întreaga situație de fapt, iar în cazul în care se vor constata încălcarea legii, cei vinovați să fie trași la răspundere”, a declarat șeful Poliției Timiș, Alin Petecel, citat de pressalert.ro.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/tineri-nevinovati-snopiti-in-bataie-de-jandarmi-si-politisti-dupa-ce-au-fost-confundati-cu-interlopi-periculosi-44433.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/tineri-nevinovati-snopiti-in-bataie-de-jandarmi-si-politisti-dupa-ce-au-fost-confundati-cu-interlopi-periculosi-44433-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv