Procurorul general al Egiptului, Nabil Ahmad Sadek, a ordonat arestarea a 29 de suspecți pentru o perioadă de 15 zile. Aceștia sunt acuzați de spionaj în favoarea autorităților de la Ankara, cu intenția de a submina interesele naționale ale țării și de a efectua apeluri peste hotare fără a avea licențele necesare în acest sens.

Anchetele serviciilor de contrainformații au dezvăluit miercuri că serviciile de securitate și de informații din Turcia au elaborat, alături de membrii Frăției Musulmane, un plan pentru a prelua puterea în Egipt, prin subminarea instituțiilor statului.

Potrivit anchetatorilor, conspiratorii “au înregistrat convorbiri telefonice și au strâns informații sensibile, monitorizând inclusiv opiniile diferitelor grupuri și clase sociale din Egipt”.

Oficialii au mai declarat că serviciile de informații turce au folosit apoi informațiile pentru a recruta agenți dispuși să comită acte de agresiune împotriva statului egiptean.

Constatările investigației se referă și la faptul că respectivii conspiratori au transmis, în mod deliberat, informații false și zvonuri, prin intermediul mass-media egiptene, încercând astfel să întoarcă opinia publică împotriva instituțiilor statului.

Procuratura Generală a permis înregistrarea convorbirilor telefonice, a reuniunilor și a tuturor corespondențelor dintre inculpați și serviciile de securitate și de informații din Turcia, mai multe luni la rând.

În prezent, Turcia a oferit azil mai multor lideri și membri ai Frăției Musulmane care au fost condamnați de tribunale în Egipt.

De asemenea, autoritățile de la Ankara au preluat documentele studenților, membri ai Frăției Musulmane, care au fost exmatriculați din universitățile egiptene, permițându-le să se înscrie în universități din Turcia.

Procurorii Consiliului Suprem de Securitate a Statului au ordonat, de asemenea, efectuarea de percheziții în casele suspecților, soldate cu confiscarea unor dispozitive electronice de înaltă tehnologie, a unor receptoare de unde electromagnetice, pe lângă stațiile nano folosite la conectarea rapidă a acestor dispozitive la rețele internaționale de informații.

Tot miercuri, Tribunalul Penal din Cairo a confirmat verdictul de confiscare a tuturor bunurilor celor 16 inculpați implicați în cazul de spionaj în favoarea Turciei, măsură cerută de Procurorul General Nabil Sadeq.(Al Shark al Awsat)Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Procurorul general al Egiptului, Nabil Ahmad Sadek, a ordonat arestarea a 29 de suspecți pentru o perioadă de 15 zile. Aceștia sunt acuzați de spionaj în favoarea autorităților de la Ankara, cu intenția de a submina interesele naționale ale țării și de a efectua apeluri peste hotare fără a...

Preluat de la EVZ