Iuliana Marciuc, gazda emisiuni, a înregistrat în 2016 o confesiune emoționantă cu regretata actriță Stela Popescu, în locuința ei din București. „Am realizat în toamna anului trecut un ciclu „Destine ca-n filme între Prut și Nistru”.


Printre oamenii deosibiți pe care i-am întâlnit s-a numărat și actrița Stela Popescu, care mi-a vorbit despre originile sale basarabene. Am aflat cum a ajuns în România, în 1940, dar și alte lucruri mai puțin știute din copilăria sa, sau despre debutul artistic. Mi s-a părut miraculos felul în care și-a reîntâlnit tatăl, după foarte mulți ani”, a povestit Iuliana Marciuc.

Stela Popescu a ajuns în România însoțită doar de mama sa, după ce armata rusă a invadat Basarabia. Tatăl său, considerat intelectual, deci dușman de clasă, fusese deportat în Siberia. Actrița nu a renunțat însă niciodată să-l caute, iar mulți ani mai târziu l-a întâlnit.Nu își mai amintea chipul său, deoarece fuseseră separați pe când ea avea doar cinci ani, dar când s-au zărit pe un peron de gară, glasul sângelului a făcut-o să-l identifice din mulțime. Stela Popescu i-a mai mărturisit Iulianei Marciuc una dintre marile sale bucurii: faptul că părinții au apucat să o vadă pe scena bucureșteană.

Lumea artistică este în doliu. Marea actriţa Stela Popescu, care peste o lună ar fi împlinit 82 de ani, a decedat joi, 23 noiembrie.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Iuliana Marciuc, gazda emisiuni, a înregistrat în 2016 o confesiune emoționantă cu regretata actriță Stela Popescu, în locuința ei din București. „Am realizat în toamna anului trecut un ciclu „Destine ca-n filme între Prut și Nistru”. Printre oamenii deosibiți pe care i-am întâlnit s-a numărat și actrița Stela Popescu,...

Preluat de la EVZ