Mariano Rajoy, prim-ministrul Spaniei, a declarat, miercuri, că după alegerile regionale din Catalonia ce vor avea loc în luna decembrie va discuta cu toate partidele politice legitime, adăugând că acest scrutin are menirea de a rezolva criza politică, informează site-ul postului France 24.

”După alegeri, dincolo de ce spun urnele, voi rămâne premierul tuturor și voi discuta cu toată lumea. În același timp, le voi cere tuturor să respecte cadrul constituțional și legal”, a afirmat premierul spaniol, adăugând că este dispus să poarte negocieri cu toate formațiunile ce vor câștiga legitimitate prin alegeri.

În cadrul unei reuniuni cu reprezentanți ai mediului de afaceri, Rajoy a atras atenția că recenta criză a generat plecarea din regiune a peste 2.700 de întreprinderi.

”Nu mai retrageți întreprinderi din Catalonia”, le-a cerut Rajoy oamenilor de afaceri spanioli.

Declarațiile lui Rajoy au fost făcute în contextul în care în presa internațională au apărut informații cu privire la Guvernul Spaniei, care ar analiza posibilitatea de a acorda mai multă autonomie fiscală regiunii Catalonia, în eforturile de a detensiona criza constituțională apărută după ce liderii catalani au proclamat independența.

Oficiali guvernamentali de rang înalt de la Madrid au declarat pentru cotidianul britanic The Guardian că, deși în cadrul Partidului Popular se menține atitudinea reticentă față de viitoare referendumuri separatiste, există voința politică de a iniția discuții pe tema unui plan fiscal destinat regiunii Catalonia.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/premierul-spaniei-sustine-ca-va-discuta-cu-toate-fortele-politice-din-catalonia-dupa-alegerile-regionale-apelul-adresat-afaceristilor-spanioli-1-44410.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/premierul-spaniei-sustine-ca-va-discuta-cu-toate-fortele-politice-din-catalonia-dupa-alegerile-regionale-apelul-adresat-afaceristilor-spanioli-1-44410-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv