Grupul agroalimentar finlandez Fazer a anunțat joi că va comercializa o pâine cu insecte, ceea ce constituie o premieră mondială. „Primele pâini pe bază de greieri vor fi disponibile în unsprezece brutării Fazer vineri 24 noiembrie”, se arată într-un comunicat al companiei.


Comercializarea acestui produs se va face la început mai ales în Helsinki și în jurul acestuia, din cauza lipsei de făină de greieri, care nu permite aprovizionarea tuturor magazinelor, informează AFP.


O pâine, fabricată cu făină de grâu și alte cereale, va conține echivalentul a 70 de greieri, care vor reprezenta 3% din greutatea totală a produsului.

Pe 1 noiembrie, Finlanda a devenit a treia țară din lume care a ridicat interdicția de a comercializa insecte destinate alimentației umane.

Organizația Națiunilor Unite pentru Hrană (FAO) a demarat în 2013 un program pentru încurajarea creșterii și consumului de insecte, apreciind că această hrană este ieftină, ecologică și ar putea fi una dintre cheile pentru alimentația populației planetei în viitor.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Grupul agroalimentar finlandez Fazer a anunțat joi că va comercializa o pâine cu insecte, ceea ce constituie o premieră mondială. „Primele pâini pe bază de greieri vor fi disponibile în unsprezece brutării Fazer vineri 24 noiembrie”, se arată într-un comunicat al companiei. Comercializarea acestui produs se va face la început...

Preluat de la EVZ