Cyntoia Brown a fost condamnată, în 2004, la închisoare pe viață, pe când avea doar 16 ani, iar acum multe celebrități din America se alătură unei campanii prin care se cere eliberarea tinerei.


Pedeapsă nedreaptă

O fotografie cu Cyntoia și povestea tristă a vieții ei a început să circule pe Facebook, zilele acestea, atrăgând compasiunea mai multor vedete de showbiz din SUA, printre care Rihanna, T.I. și Kim Kardashian, care și-au exprimat susținerea pentru tânăra care și-a ucis agresorul.

Petiția, prin care se cere eliberarea din închisoare a Cyntoiei Brown, a adunat până acum sute de mii de semnături.

Campania readuce în atenția opiniei publice, după 13 ani, această condamnare, considerată de mulți ca fiind o pedeapsă nedreaptă pentru o fată care a avut o copilărie oribilă.Tânăra, acum în vârstă de 29 de ani, a fost violată, bătută și apoi vândută de proxeneți, pe când avea doar 16 ani.

Povestea vieții ei a constituit subiectul unui film documentar, în 2011, semnat de Daniel Birman, în care se explică cum s-au petrecut lucrurile.

„După ce a fost drogată și violată în mod repetat de diverși bărbați, a fost cumpărată de la un traficant de persoane, de un exploatator de copii în vârstă de 43 de ani, care a dus-o la el acasă. Acolo, ea a găsit suficient curaj pentru a se bate cu el și a sfârșit prin a-l împușca”, explică autorii postării de pe Facebook.

FOTO: Cyntoia Brown, afl ată în penitenciar de 13 ani, poate cere eliberarea condiționată abia când va împlini 69 de ani

Eliberare condiționată peste 40 de ani

Cyntoia Brown a fost judecată ca adult, în statul Tennesseee, pentru că l-a omorât pe Johnny Mitchell Allen, după ce el i-a cerut să întrețină relații sexuale cu el. A fost declarată vinovată de crimă și prostituție și condamnată la închisoare pe viață. Brown nu poate cere eliberare condiționată decât atunci când va avea 69 de ani.

În documentarul realizat și, mai recent, într-o declarație făcută săptămâna trecută, autorul filmului documentar, Daniel Birman a dezvăluit ipostaze din viața tinerei: cum a fost abuzată fizic, sexual și verbal ani de zile.

„Am început conversația cu perioada în care Cyntoia era doar o adolescentă care venea dintr-o familie în care, de trei generații, femeile erau victime ale abuzurilor”, a explicat el pentru canalul Fox17 din Nashville, Tennessee. În timpul procesului din 2004, Brown a depus mărturie cum a fost sufocată, bătută și violată frecvent în casa ei și amenințată cu un pistol.

Loading…

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/cyntoia-brown-4.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/cyntoia-brown-4-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Cyntoia Brown a fost condamnată, în 2004, la închisoare pe viață, pe când avea doar 16 ani, iar acum multe celebrități din America se alătură unei campanii prin care se cere eliberarea tinerei. Pedeapsă nedreaptă O fotografie cu Cyntoia și povestea tristă a vieții ei a început să circule pe...

Preluat de la EVZ