Ministerul Afacerilor Externe a precizat, azi, că femeia ținută captivă 10 ani într-o baracă, în Italia, este internată într-o unitate sanitară și beneficiază de asistență medicală și consiliere psihologică, iar copiii se află într-un centru de asistență social, potrivit unui comunicat de presă.

„Consulul oficiului Bari care s-a deplasat, în regim de urgență, în localitatea Lamezia-Terme, a avut întâlniri cu cetățeanul român si cu reprezentanți ai poliției locale. În prezent, mama este internată, sub supraveghere, într-o unitate sanitară și beneficiază de asistență medicală și consiliere psihologică, iar minorii se află într-un centru de asistență socială”, potrivit documentului citat.

Totodată, MAE a spus că, odată cu vizita diplomatului a fost acordată asistența consulară în regim de urgență, în vederea eliberării unui pașaport temporar pentru femeie și inițierea formalităților necesare pentru eliberarea certificatelor de naștere românești pentru copiii minori ai acesteia.

„Reprezentantul oficiului consular a facilitat contactul telefonic între cetățeanul român și membrii familiei din România”, arată comunicatul de presă.

De asemenea, MAE precizează că ancheta autorităților italiene este în curs de desfășurare, iar femeia va rămâne pe teritoriul Italiei până la finalizarea anchetei.

RECOMANDARECazul care a șocat Italia! Constănțeancă torturată și violată timp de 10 ani: ‘Îi spărgea capul și i-l cosea cu nailon de undiță. O punea să-și mănânce excrementele’

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/mae-despre-constanteanca-tinuta-captiva-10-ani-in-italia-este-internata-sub-supraveghere-44443.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/mae-despre-constanteanca-tinuta-captiva-10-ani-in-italia-este-internata-sub-supraveghere-44443-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv