Horoscop Pe 23 noiembrie s-au născut Harpo Marx, Billy the Kid, Boris Karloff, Manuel de Falla, Franco Nero, Paul Celan, Grete Tartler, Petru Comărnescu, Sorin Ovidiu Vîntu.

 

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Antonie de la Iezerul-Vâlcea, Amfilohie din Iconia şi Grigorie din Acraganda. Nimic în „Kalendar”, geto-dacii se pregăteau de Anul Nou.

 

Horoscop Un fost student mi-a cerut sfatul. A fost plecat la dracu cu cărți, Doamne iartă-mă, a făcut ceva bani, acum vrea să facă bani în România, i se pare viața încă ieftină aici, față de veniturile lui. Iată sfaturile mele.


Academia Fujiyama (Fuji san) îi învăţa, prin secolul XIX, sub împăratul Mutsu-Hito, Era Meiji (epoca luminată), ei bine, îi învăța pe samurai să devină capitalişti de succes. Profesorul lor principal a fost, cine putea fi altul, decît un călugăr iezuit portughez, răspopit, pentru că fusese prins cu o brunetă focoasă în timp ce îi ierta păcatele într-un mod mai particular.  Dintre multele lui învăţături una este de bază : „dacă vrei să fii stăpînul fluviului, trebuie să stăpîneşti izvoarele”

Horoscop  Revenind la şcoala niponă, trebuie să vă spun că portughezul era ajutat în acţiunea sa educativă de un contrabandist englez, pripăşit prin Japonia după ce nava sa fusese avariată de crucişetoarele Majestăţii Sale.  Poate aşa se explică strategiile îndrăzneţe de marketing şi vînzare ale japonezilor, care seamănă, după cum spunea Peter Drucker, mai mult cu un raid de piraţi decît cu o tactică economică. 

Horoscop  Dacă ar fi să facem o analiză a mediului economic românesc cu metodele Academiei Fujiama, ar rezulta că deocamdată este vorba de haiduceală.  Dar, încet-încet. lucrurile avansează.  S-au făcut bani cu marfă şi servicii.  S-au făcut bani cu  concentrarea capitalului. S-a atras capital străin, lanțuri de magazine străine, furnizori de servicii străini, producători străini. Poate s-a exgerat puțin, dar s-a mai trecut de multe ori, în istorie, prin situația asta.

Acum se poate face bani prin terţi – adică obţinerea  de bani de la străini, pentru că au deja mijloacele financiare (haiduceala de gradul doi) – și sunt fixați pe piață. Ar pierde mai mult să părăsească România, sau să vândă la alții. Ciupiți-i cât puteți, prin atragerea în diferite afaceri, parteneriate, asociaţii, mari proiecte, comerţ internaţional, socializare – toate prezentate ca posibile aducătoare de beneficii, măcar reclamă, dacă nu imediat, în orice caz sigure.  Este cazul să analizați dacă puteţi face astfel de afaceri, sau să vă feriți ca să nu fiți atrași în ele.

Horoscop O altă direcţie care pare a se dezvolza în ultimul timp în spaţiul afacerilor mari româneşti este reluarea unor proiecte şi afaceri de pe timpul lui Ceauşescu. Erau şi sunt în continuare afaceri rentabile, dar care au şi o componentă de comerţ internaţional  care se bazează pe încredere.  Mai multe dintre contactele mele de ultimă ora conduc către concluzia că aceste afaceri există, dar că partenerii străini tradiţionali ar dori indicii sigure care să conducă la o creştere a gradului de încredere. În primul rând o politică coerentă internă. Talleyrand a spus: ”Interesele exterene ale Franței sunt mereu aceleași. Dați-mi o bună politică internă și o să aveți cea mai bună politică externă!”

 

Dar m-a amuzat o întrebare, trimisă la [email protected], doar acolo răspund, orice altceva nu se ia în considerare, privitor la ceea ce am spus despre civilizațiile succesive și uriași: ”Pe ce lume suntem, Dom’ Profesor?”

Horoscop  De fapt, toţi suntem mutanţi, urmașii clonei lui Dumnezeu, Adam.  Specia umană actuală este o specie hibridă.  Sunt caracteristici, abilităţi şi atribute care s-au schimbat în numai o sută de ani. Trăim mai mult, suntem mai înalţi şi mai grei, avem o rezistenţă mai mare la boli şi accidente, iar unii dintre noi chiar gândesc mai mult.  Sigur, evoluţioniştii vor obiecta că s-au schimbat condiţiile de viaţă, că s-au inventat apa caldă şi mersul pe jos.  Acestea sunt statistici.   Dacă dorim să fim obiectivi trebuie să acceptăm faptul că la fiecare dotare menită să-i îmbunătăţescă viaţa omului, au apărut cel puţin două care să-i facă probleme. 

Calitatea de mutant nu poate fi colectivă.  Aceasta pare a contrazice ce am afirmat anterior –  dar când mutaţia cuprinde majoritatea populaţiei speciei respective, ori se naşte o altă specie, ori specia respectivă are un nou atribut.

Caracteristica principală a mutaţiei este că apare brusc, uneori după un accident, o boală gravă, sau o trăire intensă.  Mai sunt cazuri, destul de rare, de mutaţii congenitale – este vorba de mutaţii moştenite prin ereditate. 

Horoscop  Nu sunt mutaţii calităţile, atributele sau abilităţile obţinute gradat, în timp, printr-un proces de învăţare sau antrenament.

Dar care sunt mutaţiile posibile astăzi ?

 

Pentru cine nu ştie, ca să răspund la întrebare, ne aflăm în Constelaţia Taurului din Galaxia Calea Lactee, la periferie, pe o planetă relativ stabilă, a treia dintr-un sistem ce gravitează în jurul unei stele medii roşii de clasa M.  Mai avem circa trei milioane de ani. Pe Pământ trăiesc în prezent, la începutul milieniului trei din această civilizaţie, peste şapte și jumătate miliarde de oameni şi circa două mii de mutanţi. Aceşti hibrizi nu se transformă la Lună plină în lupi şi nu umblă noaptea pe tavan.  Mutaţiile lor sunt mult mai interesante

Horoscop  La Helsinki există un cetăţean care trăieşte de cincisprezece ani cu numai o bere pe zi şi nimic altceva.  În Los Angeles o femeie se poate mişca, în perioade foarte scurte de timp, cu o viteză incredibilă. Se mișcă așa de repede că odată i-au luat hainele foc.  La Vladivostok un bărbat prevede cutremurele, cu o jumătate de oră înainte.  În Kyoto o femeie de treizeci de ani mişcă obiecte foarte grele, de la distanţă.  Bogota este speriată de un jucător profesionist de cărţi: ghiceşte gândurile.  La Cairo este un taximetrist care a avut peste treizeci de accidente de maşină – se reface cu o viteză fantastică şi nu se infectează.  La Sydney un bărbat poate rămâne sub apă, fără aparat de respirat autonom, mai mult de zece minute.  Un tip de 26 de ani se distrează la Shanghai sărind aproape zilnic în gol de la etajul al patrulea. Nu-și rupe nimic, oasele lui sunt elastice. Dar aceste mutații sunt punctuale, accidentale, copiii lor nu au moștenit mutația.

Horoscop  Şi lista ar putea să continua cu multe, multe exemple. În general mutanţii sunt neliniştiţi de starea lor şi dau o conotaţie religioasă puterilor pe care le au.  Marea majoritate ascunde cu grijă hibridarea, ca pe un handicap şi nu-şi folosește darurile decât în cazuri extreme.  Există şi un grup mic de mutanţi a căror schimbare este tocmai coeficientul de inteligenţă – ei sunt cei mai deştepţi oameni de pe Terra.  Alţii, de asemenea foarte puţini la număr, îşi folosesc puterile în public: este vorba de magicieni, de câteva vrăjitoare, wicca, dar și de alte meserii și profesii, la care nu v-ați fi așteptat. Până la urmă sunt şi mutanţii o minoritate care nu doreşte decât să fie lăsată în pace şi să Ii se permită să câştige o bucată de pâine. Mutanţii nu pretind rampe de acces, tăbliţe bilingve, sau universităţi – cer numai să nu se râdă de ei şi să nu se facă bancuri când vor levita graţios pe cerul patriei, sau vă vor ghici gândurile.

Acest lucru se poate întâmpla cu siguranță mâine, doar este, în definitiv, o altă zi!

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
        Horoscop Pe 23 noiembrie s-au născut Harpo Marx, Billy the Kid, Boris Karloff, Manuel de Falla, Franco Nero, Paul Celan, Grete Tartler, Petru Comărnescu, Sorin Ovidiu Vîntu.   În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Antonie de la Iezerul-Vâlcea, Amfilohie din Iconia şi Grigorie din Acraganda. Nimic în „Kalendar”, geto-dacii se pregăteau de...

Preluat de la EVZ