Facebook a anunțat astăzi că va crea un program care va informa utilizatorii dacă au intrat în contact cu informațiile propagate de agenți ruși, acuzați de ingerințe în alegerile din Statele Unite și Marea Britanie, informează site-ul cotidianului The Guardian.

Rețeaua de socializare online a precizat că programul vizează, de asemenea, și aprecierile oferite paginilor de Facebook și conturilor de Instagram create de Agenția de Cercetare pe Internet (IRA), o organizație de stat cu sediul la Sankt Petesburg, care desfășoară operațiuni de dezinformare.

“Este important ca oamenii să înțeleagă cum actorii străini au încercat să inducă neîncredere în folosirea rețelei Facebook, înainte și după alegerile prezidențiale din SUA în 2016. De aceea, pe măsură ce am descoperit informații, le-am publicat și le-am furnizat investigatorilor din Congres”, a anunțat compania.

Cu toate acestea, programul nu va putea să atenționeze toți utilizatorii care au intrat în contact cu IRA, fiind capabil doar să-i informeze pe cei care au apreciat sau distribuit un astfel de conținut, nu și pe cei care l-au vizualizat.

Compania estimează că în jur de 140 de milioane de oameni care folosesc Facebook și Instagram ar fi putut vedea o știre scrisă de un agent din Rusia. Persoane din Rusia au publicat aproximativ 80.000 de postări pe rețeaua de socializare, într-un interval de doi ani, în tentativa de a influența politica americană. Majoritatea postărilor s-au concentrat pe mesaje sociale și politice de divizare, cum ar fi relațiile interrasiale.

Potrivit serviciilor secrete americane, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influențare a rezultatului scrutinului prezidențial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump și în ambiția de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/facebook-creeaza-un-program-pentru-a-informa-utilizatorii-vizati-de-actiunile-agentilor-rusi-44421.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/facebook-creeaza-un-program-pentru-a-informa-utilizatorii-vizati-de-actiunile-agentilor-rusi-44421-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv