Lui Klaus Iohannis i-au fost reduse puterile după ce s-a stabilit că președintele României nu mai poate refuza numirea unui magistrat. Acest aspect a devenit legal după ce parlamentarii din Comisia specială privind justiția au modificat Statutul procurorilor și al judecătorilor, amendamentul fiind propus de UNJR şi susţinut de PSD-ALDE şi UDMR.


Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a spus joi, la Palatul Parlamentului, că așteaptă să vadă care sunt noile propuneri și a precizat că acestea trebuie discutate cu magistrații.După cum se cunoaște, prin raportul MCV s-a precizat că orice modificare a actualului ordin de drept este de dorit să fie discutat cu magistrații. Noi așteptăm să vedem care sunt noile propunerile și ele trebuie analizate cu magistrații. Astfel de propuneri pentru reformarea ordinii de drept prin care noi am intrat în UE nu pot fi făcute intempestiv, ci numai printr-o analiză temeinică, atentă de cei care se ocupă de domeniul justiției”, a spus Augustin Lazăr, la Palatul Parlamentului.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Lui Klaus Iohannis i-au fost reduse puterile după ce s-a stabilit că președintele României nu mai poate refuza numirea unui magistrat. Acest aspect a devenit legal după ce parlamentarii din Comisia specială privind justiția au modificat Statutul procurorilor și al judecătorilor, amendamentul fiind propus de UNJR şi susţinut de PSD-ALDE...

Preluat de la EVZ