Înființată în urmă cu 3 decenii în SUA și tratată de autoritățile americane ca o bandă de cartier, gruparea a atins un nivel de proporții intercontinentale, cruzimea faptelor făcute de membri putând fi observată până și în Australia.


În momentul de față, numărul clanului a depășit 50.000 de adepți, iar pe lângă cruzime sunt recunoscuți după două aspecte foarte importante: sunt tatuați pe tot corpul și nu părăsesc decât morți gruparea.

Autoritățile din SUA au făcut mai multe arestări și deportări în ultima vreme, dar actele de violență nu s-au redus. Odată cu mutarea cartierului general în capital statului El Salvador, orașul a devenit cel mai periculos din lume.Cruzimea care îi caracterizează i-a făcut de temut printre rândurile găștilor. Este celebru episodul unei lupte pentru supremaţie între liderii MS-13 şi rivalii din banda “18”, desfăşurate într-un penitenciar din Honduras. Cei din gruparea “18” au pierdut. Nu a contat că erau tot salvadorieni la origine. Cadavrele celor căzuţi în luptă au fost pur şi simplu spintecate, iar membrii MS-13 le-au întins intestinele pe gardul de sârmă ghimpată, ca într-un ritual nebun dintr-o lume care şi-a pierdut controlul şi direcţia.

MS-13 îşi obţine cea mai mare parte din venit de pe urma traficului cu droguri. Dar asta nu exclude și traficul cu femei, copii sau organe. “Onorează” orice camandă de asasinat sau furt.

Pentru satisfacția personală, au dobândit rapid titlul de gruparea care ucide anual cei mai mulţi poliţişti din Statele Unite. 


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Înființată în urmă cu 3 decenii în SUA și tratată de autoritățile americane ca o bandă de cartier, gruparea a atins un nivel de proporții intercontinentale, cruzimea faptelor făcute de membri putând fi observată până și în Australia. În momentul de față, numărul clanului a depășit 50.000 de adepți, iar...

Preluat de la EVZ