În sprijinul afirmaţiilor sale, Rotaru aminteşte că Regele a exclus în mod oficial, întotdeauna, orice dialog cu Ion Iliescu, FSN, PDSR sau PSD, care să vizeze altceva decât restaurarea monarhiei româneşti. În această ordine de idei, jurnalista postează pe Facebook un fragment sugestiv din lucrarea ”Majestatea Sa Regele Mihai al României – O domnie întreruptă” (Conversații cu Philippe Viguié Desplaces, Editura Libra, București, 1995), care evidenţiază faptul că Regele s-a poziţionat împotriva oricăror alianţe şi înţelegeri cu partidul celor trei trandafiri.


În cele ce urmează, „Evenimentul zilei” vă prezintă ce a răspuns Regele Mihai, în 1995, când interlocutorul său (jurnalistul şi scriitorul Philippe Viguié Desplaces) l-a „descusut” în acest sens.


Pilda Regelui, uitată de Margareta şi de Duda

Astăzi, o colaborare cu regimul instalat la putere mi se pare nerealistă. Totul ne desparte. Mentalitățile noastre, viziunea pe care o avem despre țara noastră și despre viitorul ei sunt diametral opuse. Dar asta nu mă face să exclud dialogul cu actualii guvernanți. Însă numai pentru a pune la punct un proces care să ducă la restaurarea monarhiei. Căci monarhia este singura care poate să repună țara în condițiile de echilibru necesare prosperității sale. Monarhia este singura care poate să garanteze, în ochii lumii, o ruptură clară și netă de comunism și să inspire încrederea fără de care nici o dezvoltare serioasă nu este posibilă”, a explicat Regele Mihai.
 


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
În sprijinul afirmaţiilor sale, Rotaru aminteşte că Regele a exclus în mod oficial, întotdeauna, orice dialog cu Ion Iliescu, FSN, PDSR sau PSD, care să vizeze altceva decât restaurarea monarhiei româneşti. În această ordine de idei, jurnalista postează pe Facebook un fragment sugestiv din lucrarea ”Majestatea Sa Regele Mihai...

Preluat de la EVZ