Controlorii financiari au descoperit că în 2016, telefoanele de serviciu ale Direcției au fost folosite pentru apeluri la tot felul de linii taxate special, inclusiv la linii erotice.

“S-au efectuat plăți, în 2016, peste abonamentul lunar pentru diverse servicii pe mobil, care nu se justifică, neavând legătură cu activitatea instituției (internet tarifat Mobil Extra, servicii cu suprataxa– SMS întensiv în rețea și în alte rețele), divertisment, apeluri și SMS-uri internaționale, apeluri și servicii internet în roaming utilizate de salariați care nu au efectuat deplasãri externe sau au atribuții pe proiecte de colaborare, în sumade 28.249 lei”, se arată în raportul Curții de Conturi, citat de vremeanoua.ro.

Mai mult, verificându-se cuantumul indemnizațiilor de handicap pe anii 2014, 2015 și 2016, controlorii financiari au rămas înterzisi.

Pentru a afla dacă banii s-au achitat corect, s-au intersectat bazele de date de la Protecția Copilului, care au primit indemnizații în perioada 2014-2016, cu cele de la Evidența Persoanelor. Așa au descoperit că s-au fãcut plãți cãtre cinci persoane cu handicap care decedaseră între timp, în 2015, dar și cãtre alte opt persoane decedate în 2016.

Mai grav, potrivit vremeanoua.ro, se pare că desi există un protocol între cele doua institutii – Protecția Copilului și Serviciul de Evidenta a Persoanelor județean – pentru verificarea și suprapunerea bazelor de date, nu s-a efectuat niciodata o confruntare a acestor informatii.

Controlorii Curții de Conturi Vaslui au procedat la o verificare încrucisata si în cazul biletelor de cãlãtorie gratuite, pentru persoanele cu handicap, folosind pentru comparație datele de la DGASPC, cu cele de la Casă de Sãnãtate, Evidență Persoanei și alte instituții de profil. Așa s-a constatat că au fost decontate în mod necuvenit 154 de bilete de cãlãtorie dus-întors, în diverse localitãți din țarã, aferente unui numãr de 58 de persoane cu handicap, deși persoanele respective figurau că având spitalizare conținuã, în acele perioade.

În condiții la fel de suspecte, s-au decontat cãlãtoriile în cazul unui numãr de 11 persoane cu handicap sau însoțitori, deși acele persoane au decedat în 2016.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/revoltator-angajatii-de-la-protectia-copilului-vaslui-au-inrosit-liniile-erotice-in-timpul-serviciului-44401.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/revoltator-angajatii-de-la-protectia-copilului-vaslui-au-inrosit-liniile-erotice-in-timpul-serviciului-44401-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv