O bază militară din Japonia a anunțat, miercuri, că a demarat procedura operațiunii de salvare, intervenindu-se cu un transportator. Salvatorii niponi susțin că acționează în zona Mării Filipinelor, acolo unde ar fi avut loc accidentul.


Acesta este ultimul incident care s-a abătut asupra Flotei nr. 7, cu baza în portul japonez, Yokosuka, în sudul Tokyoului. Flota a întâmpinat mai multe coliziuni anul acesta, inclusiv una în care au fost implicate şi rachete ghidate. Tot incidentul s-a soldat cu 17 marinari morţi.


Un raport iniţial al armatei americane, transmis autorităţilor nipone, invocă faptul că o pană de motor „ar putea fi cauza accidentului”, a declarat ministrul japonez al Apărării, Itsunori Onodera.

„Aeronava C-2 Greyhound călătorea spre baza USS Ronald Reagan, care se află în Marea Filipinelor. Aeronava s-a prăbuşit în jurul orei 2:45, ora lor locală”, scrie Washington Post.

Marina americană a susținut într-o declarație de presă: „O aeronavă a Marinei americane care transporta 11 persoane (echipaj și pasageri) s-a prăbușit în ocean, la sud-est de Okinawa. Operațiunea de salvare a personalului este în curs de desfășurare.”


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
O bază militară din Japonia a anunțat, miercuri, că a demarat procedura operațiunii de salvare, intervenindu-se cu un transportator. Salvatorii niponi susțin că acționează în zona Mării Filipinelor, acolo unde ar fi avut loc accidentul. Acesta este ultimul incident care s-a abătut asupra Flotei nr. 7, cu baza în portul...

Preluat de la EVZ