Statele Unite au impus, astăzi, sancțiuni împotriva a 13 companii și organizații din China și Coreea de Nord, pe care Washingtonul le acuză că oferă susținere Phenianului, ajutându-l să se eschiveze în fața restricțiilor internaționale impuse Coreei de Nord, relatează site-ul agenției Reuters. 

Anunțul făcut de către Trezoreria Statelor Unite vine la două zile după ce președintele american Donald Trump a decis să includă Coreea de Nord pe lista statelor care sponsorizează terorismul.

Noile sancțiuni scot în evidență intenția Administrației Trump de a afecta comerțul dintre China și Coreea de Nord, relație considerată esențială pentru descurajarea Phenianului de a continua dezvoltarea programelor balistice și nucleare.

”Această decizie va impune sancțiuni și penalizări suplimentare asupra Coreei de Nord și susține campania noastră pentru a izola acest regim criminal”, a declarat Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei Statelor Unite.

Printre companiile vizate de noile sancțiuni se numără și trei din China (Dandong Kehua Economy & Trade Co., Dandong Xianghe Trading Co. și Dandong Hongda Trade Co.), despre care Departamentul Trezoreriei din SUA susține că au întreprins relații comerciale cu Coreea de Nord în valoare de peste 750 de milioane de dolari. Aceastea ar fi fost implicate în comerțul cu cărbune, minereuri de fier, argint, plumb, dar și cu computere, în urma cărora Phenianul câștiga suficiente resurse pentru dezvoltarea programelor nucleare și balistice.

Cu toate acestea, impactul acestor sancțiuni ar putea fi limitat, din moment ce relațiile comerciale dintre China și Coreea de Nord s-au redus substanțial în ultimele luni, mai ales după măsurile punitive adoptate de ONU.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, a afirmat că noile sancțiuni urmăresc să izoleze în continuare Phenianul, adăugând că impunerea unor măsuri punitive asupra unor companii chineze nu va afecta rolul Beijingului în soluționarea problemei nord-coreene.

”Nu cred că sancțiunile pun în pericol poziția Chinei. Comunitatea internațională are o singură viziune în această temă. Avem o relație buncă cu China și asta nu o să se schimbe”,a declarat Nauert.

 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/statele-unite-impun-sanctiuni-impotriva-a-13-companii-din-coreea-de-nord-si-china-44372.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/statele-unite-impun-sanctiuni-impotriva-a-13-companii-din-coreea-de-nord-si-china-44372-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv