Fostul premier italian Silvio Berlusconi a contestat, astăzi, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) interdicția de a candida pentru funcții publice.

În urma unei condamnări la patru ani de închisoare în 2013 pentru fraudă fiscală, Berlusconi nu mai are dreptul de a participa la alegeri până în 2019.

Partidul de centru dreapta Forza Italia intenționează să-l promoveze pe Silvio Berlusconi, în vârstă de 81 de ani, în vederea alegerilor parlamentare de anul viitor. O coaliție de centru dreapta conduce în sondajele de opinie efectuate în Italia.

Berlusconi a angajat un avocat londonez celebru pentru a-i susține cazul “Berlusconi versus Italia” la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Dosarul va fi analizat de un complet format din 17 judecători, din pricina complexității acestuia.

Apărătorii fostului premier italian susțin că, întrucât frauda fiscală a avut loc cu mulți ani înainte de modificarea legislației italiene privind dreptul de a candida la funcții publice, legea s-a aplicat retroactiv și, prin urmare, este ilegitimă.

Într-un interviu pentru cotidianul La Repubblica, Silvio Berlusconi a precizat că va participa în campania electorală alături de partidul său, indiferent dacă va putea candida sau nu.

Indiferent de situația mea, voi fi un jucător și voi ajuta la aducerea coaliției de centru dreapta la putere”, a spus Berlusconi.

Silvio Berlusconi a fost premier al Italiei în perioadele 1994-1995, 2001-2006, respectiv 2008-2011.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/silvio-berlusconi-a-contestat-la-cedo-interdictia-de-a-candida-pentru-functii-publice-44384.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/silvio-berlusconi-a-contestat-la-cedo-interdictia-de-a-candida-pentru-functii-publice-44384-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv