Aşa s-ar putea descrie în câteva cuvinte povestea uluitoare de viaţă, care a impresionat milioane de români, a lui nea Vasile, bătrânelul care se vedea nevoit să străbată, zi de zi, şontâc, şontâc cei 10 kilometri cât îi despărţeau locuinţa de magazinul de pe rafturile căruia îşi cumpăra pâinea atât de necesară traiului.


Ucis de un șofer beat


Nu mai puţin de 6 ore îi erau necesare bătrânului pentru a străbate distanţa dintre localitatea Izvorul Muntelui, județul Neamț, unde locuia, şi Bicaz, de unde îşi făcea cumpărăturile. Şi asta, în primul rând, din pricina bătrâneţii, dar şi a bolii care nu-i mai dădea pace. Duminică seara, drumul dinspre bătătura casei spre porţile magazinului din Bicaz a fost ultima sa călătorie.

A murit strivit de roţile unei maşini, un Hyundai cu număr de Neamț, care l-a izbit violent, provocându- i stop cardio-respirator. Toate eforturile echipajului de pe Salvare, ajuns în timp relativ scurt la faţa locului, s-au dovedit a fi zadarnice. Bătrânelul şi-a dat duhul chiar sub ochii celui care se afla la volanul Hyundai-ului. Reţinerea, pentru omor din culpă (bărbatul de 47 ani din Bicaz, proprietarul maşinii Hyundai, era în stare de ebrietate) de către oamenii legii a şoferului care a interupt firul vieţii lui Nea Vasile, nu-l va aduce pe bătrânel înapoi de acolo de unde a ajuns: în lumea celor drepţi.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Aşa s-ar putea descrie în câteva cuvinte povestea uluitoare de viaţă, care a impresionat milioane de români, a lui nea Vasile, bătrânelul care se vedea nevoit să străbată, zi de zi, şontâc, şontâc cei 10 kilometri cât îi despărţeau locuinţa de magazinul de pe rafturile căruia îşi cumpăra pâinea...

Preluat de la EVZ