Propunerile au fost formulate de deputatul PNL, Ioan Cupșa, și au fost respinse cu 13 voturi „împotrivă” și doar 6 „pentru” și 1 abținere. Totodată, PNL și USR au solicitat și amânarea cu o săptămână a dezbaterilor, propunere care a fost și ea respinsă.


În urma respingerii acestor propuneri parlamentarii PNL și USR din comisia specială au vrut să se retragă de la dezbatere, însă în urma unei consultări de câteva minute au decis să rămână în sală.


„Vreau să vă informăm că este lipsă de eleganţă ca această dezbatere, ca să nu mai vorbesc despre etică şi colegialiate, mi se pare un mod atât de impropriu în care impuneţi felul în care se desfăşoară această dezbazere, de sistemul avem majoritate, scrie pe fruntea noastră PSD, mergem aşa, nu ne interesează opinia CSM, a Parchetului General (…) PNL părăseşte lucrările acestei comisii. Când veţi reveni la sentimente mai bune şi vreţi să facem o dezbatere transparentă, vom reveni”, a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu.

Miercuri s-a întrunit sedința Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției. Este prima ședință de când plenul Parlamentului a decis că această comisie să preia atribuțiile comisiilor juridice pe legile justiției. 


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Propunerile au fost formulate de deputatul PNL, Ioan Cupșa, și au fost respinse cu 13 voturi „împotrivă” și doar 6 „pentru” și 1 abținere. Totodată, PNL și USR au solicitat și amânarea cu o săptămână a dezbaterilor, propunere care a fost și ea respinsă. În urma respingerii acestor propuneri parlamentarii...

Preluat de la EVZ