“Deși sarcinile de pe linia de asamblare nu aveau nicio legătură cu profilul școlii, un singur student ar fi asamblat în perioada respectivă peste 1.200 de camere foto de iPhone X pe zi. Ca urmare a acestor plângeri, Apple și Foxcoon au demarat propria investigație. Investigația a confirmat faptul că au fost angajați studenți, dar cele două companii se apără spunând că aceștia ar fi fost compensați corespunzător”.


Jurnalistul american Bill Weir a realizat un reportaj în care dezvăluia despre condiţiile în care angajaţii chinezi lucrează la Foxconn, cel mai mare exportator al Chinei.


Primul lucru îngrozitor a fost observat de jurnalist chiar la intrarea pe poarta fabricii. Este vorba despre plasele anti-suicid care sunt montate în jurul clădirii. Numărul sinuciderilor lucrătorilor este unul mare, astfel că directorul fabricii a implementat această măsură disperată, alături de consilierea psihologică pe care o oferă angajaţilor săi. În ultimii doi ani, optsprezece persoane şi-au luat viaţa.

“Oficial, la asamblarea iPhone X au lucrat 300.000 de oameni în fabricile Foxconn, 3.000 dintre aceștia fiind studenți la o școală de transport feroviar din Zhengzhou”, notează agora.md.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
'Deși sarcinile de pe linia de asamblare nu aveau nicio legătură cu profilul școlii, un singur student ar fi asamblat în perioada respectivă peste 1.200 de camere foto de iPhone X pe zi. Ca urmare a acestor plângeri, Apple și Foxcoon au demarat propria investigație. Investigația a confirmat faptul...

Preluat de la EVZ