Premierul libanez Saad al-Hariri a anunțat, astăzi, că a renunțat pentru moment la decizia de a demisiona, după o discuție la Beirut cu președintele Michel Aoun, relatează site-ul agenției Reuters.

“Mi-am prezentat astăzi demisia în fața președintelui Aoun și acesta m-a rugat să-mi suspend temporar decizia și să aștept, pentru mai mult dialog privind motivele demisiei și fundalul politic, iar eu am arătat receptivitate”, a spus Hariri.

Premierul Libanului a spus că toate partidele trebuie să-și asume responsabilitatea și să țină țara departe de conflictele regionale, făcând trimitere la gruparea Hezbollah – susținută de către Iran și al cărei rol regional este o sursă de preocupare pentru Arabia Saudită.

Hariri speră că decizia lui va deschide “o nouă cale pentru un dialog responsabil”. El va participa la ceremoniile cu ocazia Zilei Independenței Libanului.

Saad al-Hariri a revenit marți seara la Beirut, la peste două săptămâni după ce și-a anunțat demisia în cursul unei vizite în Arabia Saudită, acuzând Iranul că a provocat “discordie, devastare și distrugere” în regiune și temându-se de un complot privind asasinarea lui.

De la fuga din Liban, Hariri s-a întâlnit la Paris cu președintele francez Emmanuel Macron, apoi a mers la Cairo pentru o întrevedere cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi.

În vârstă de 47 de ani, Saad al-Hariri a devenit premierul Libanul în 2016, în urma unui acord politic prin care Michel Aoun, un aliat al Hezbollah, a devenit președintele țării. Născut în Arabia Saudită, Hariri are o avere evaluată la un miliard de dolari.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/premierul-libanez-saad-al-hariri-a-renuntat-temporar-la-decizia-de-a-demisiona-44378.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/premierul-libanez-saad-al-hariri-a-renuntat-temporar-la-decizia-de-a-demisiona-44378-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv