Verdictul, anunțat în urmă cu puține momente, a fost întrerupt din cauză că echipa de avocați a lui Ratko Mladici, a susținut că bărbatului în vârstă de 74 de ani i-a crescut foarte mult tensiunea sangvină.


După ce Mladic a avut o izbucnire nervoasă, în care a țipat la judecători, judecătorul Alphons Orie, care citea sentința, a ordonat scoatereageneralului din sală, spunând că poate urmări procedurile judiciare din altă parte, atât audio, cât și video.


Avocații au cerut ca procedurile să fie oprite sau să nu se mai citească un sumar al dosarului, ceea ce judecătorul a refuzat.

Mladic a fost condamnat pe două capete de  acuzare pentru genocid și nouă capete de acuzare pentru crime împotriva umanitpții și crime de război, pentru rolul pe care l-a jucat în războiul din fosta Iugoslavie, între 1992-1995, în care au murit 100.000 de oameni și alte 2,2 milioane de oameni au fost strămutați.Nu a fost găsit vinovat pentru unul dintre capetele de acuzare de genocid, precizează CNN.

Știre în curs de actualizare.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Verdictul, anunțat în urmă cu puține momente, a fost întrerupt din cauză că echipa de avocați a lui Ratko Mladici, a susținut că bărbatului în vârstă de 74 de ani i-a crescut foarte mult tensiunea sangvină. După ce Mladic a avut o izbucnire nervoasă, în care a țipat la judecători,...

Preluat de la EVZ