Fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a declarat, la ieșirea din penitenciar, că abia așteaptă ajungă acasă la cei doi copii minori, să îi strângă în brațe și să le spună că „mami a venit acasă pentru totdeauna, că nu mai pleacă”.

Monica Iacob Ridzi a declarat, miercuri seara, presei, la ieșirea din Secția Exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, după liberarea condiționată decisă de Tribunalul Cluj, că momentul este unul așteptat atât de ea cât și de familie.

„Încă nu reușesc să realizez, este un moment așteptat atât de mine cât și se familia mea, în special de cei doi copii foarte mici, extrem de afectați, care și ei au fost condamnați în ultimii aproape trei ani să trăiască fără mamă. Este o mare bucurie că pot, în sfârșit, să ajung acasă lângă ei, abia aștept să îi strâng în brațe și să le spun că mami a venit acasă pentru totdeauna, că nu mai pleacă”, a spus Ridzi.

Întrebată cum au trecut cele cinci ore de la decizia Tribunalului Cluj de eliberare, fostul ministru a spus că au fost cele mai grele din ultimii aproape trei ani de detenție.

Întrebată, în continuare, ce a simțit când judecătorul a dispus punerea sa în libertate, Monica Iacob Ridzi a subliniat că decizia a fost una corectă, așteptată și că a simțit o emoție puternică.

„Îndeplinesc toate condițiile pentru a fi liberată condiționat, a fost o decizie pe care am sperat să o primesc până în ultima clipă, că și eu voi fi tratată la fel ca toți ceilalți deținuți. Din fericire, acest lucru s-a întâmplat. Pe lângă cei aproape trei ani, peste 1000 de zile de detenție executate zi la zi, am prestat și activități lucrative, am beneficiat și de zile câștig obținute prin efectul Legii nr. 169/ 2017. Precizez că în momentul când legea a intrat în vigoare, eu executasem deja integral fracția prevăzută de lege pentru a beneficia de liberarea condiționată. În acest moment, cu zilele executate și cu zilele obținute prin efectul legii, am 4 ani din 5 considerați executați, mult mai mult decât prevede legea pentru a fi liberată condiționat”, a mai spus Monica Iacob Ridzi.

Aceasta a precizat că în momentul în care alți deținuți au fost eliberați beneficiind de prevederile acestei legi iar ea rămas în penitenciar, a simțit un sentiment de neputință.

„Mă așteptam oarecum la o contestare a deciziei, nu vreau să mă pronunț, ci doar să mă bucur de aceste momente”, a menționat Ridzi, care a adăugat că se va dedica familiei, copiilor, și că își dorește să fie mamă, soție, fiică și noră.

Soțul Monicăi Iacob Ridzi, Tiberiu, primarul municipiului Petroșani, prezent la Tribunalul Cluj, a declarat presei că decizia de eliberare a soției sale a fost una „corectă și așteptată”. 

„E normal să fiu emoționat după atâta timp. E o încărcătură extraordinară. Ultima perioadă a fost foarte grea, mai ales pentru cei mici, pentru că ei au fost cel mai afectați, dar și pentru toată familia și pentru ea. Le-am spus copiilor că mami vine acasă, s-au bucurat foarte tare, întreabă la ce oră va ajunge”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi.

Potrivit acestuia, Monica Iacob Ridzi se află într-o stare de „echilibru relativ”. 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/monica-iacob-ridzi-la-iesirea-din-penitenciar-abia-astept-sa-imi-strang-copiii-in-brate-44395.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/monica-iacob-ridzi-la-iesirea-din-penitenciar-abia-astept-sa-imi-strang-copiii-in-brate-44395-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv