UPDATE


Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a respins astăzi solicitarea judecătoarei Gabriela Baltag de suplimentare a ordinii de zi pentru discutarea unei eventuale sesizări a Inspecţiei Judiciare, care să verifice dacă prezenţa procurorului-şef al DNA şi a altor magistraţi la dezbaterile organizate de Grupul pentru Dialog Social, în care s-au discutat aspecte “cu caracter politic”, respectă obligaţiile statutului, informează agerpres.ro.

Grupul pentru Dialog Social (GDS) a fost gazda unui eveniment care a avut-o în prim plan pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, care a discutat împreună cu reprezentanți ai societății civile pe tema legilor justiției. Numai că, la eveniment au fost și liderii opozitiei în frunte cu Ludovic Orban care i s-a plâns șefei DNA de acțiunile politice ale puterii.La ora actuală, Orban nu și-a rezolvat încă problemele din justiție într-un dosar instrumentat chiar de DNA. Clar este că Laura Kovesi nu avea ce să caute acolo în prezența politicienilor.

„Am vizualizat o întâlnire la un grup de dialog social. Am văzut că au participat şi magistraţi. Eu am văzut, mărturisesc, partea de final. Aş dori să pun în discuţie efectuarea de către Inspecţia Judiciară de verificări cu privire la ce am putut vedea eu. Înţeleg că au văzut foarte mulţi magistraţi care m-au întrebat cum putem să tolerăm acest aspect, prezenţa procurorului şef al DNA, doamna Kovesi, şi înţeleg şi a altor magistraţi. Nu pot să spun exact pentru că nu ştiu dacă au fost sau nu. Să verifice Inspecţia Judiciară prezenţa şi participarea la discuţii cu caracter politic, pentru că discutarea unor aspecte de proteste şi de ieşit în stradă, de unirea forţelor opoziţiei şi de cenzură, nu ştiu în ce măsură resepctă sau nu obligaţiile şi rigorile statutului de magistrat”, a spus Baltag, în plenul CSM.

Laura Codruţa Kovesi a participat, marţi seara, la dezbaterea „Legile Justiţiei. Statul de drept în pericol”. Evenimentul a fost organizat de Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22, printre invitaţi fiind Andreea Chiş şi Bogdan Mateescu, magistraţi CSM, Camelia Bogdan, judecător exclus din magistratură, şi Ludovic Orban, preşedinte PNL, achitat doar în primă instanţă într-un dosar instrumentat de DNA.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
UPDATE Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a respins astăzi solicitarea judecătoarei Gabriela Baltag de suplimentare a ordinii de zi pentru discutarea unei eventuale sesizări a Inspecţiei Judiciare, care să verifice dacă prezenţa procurorului-şef al DNA şi a altor magistraţi la dezbaterile organizate de Grupul pentru Dialog Social, în care s-au...

Preluat de la EVZ