„Este o glumă destul de proastă asta cu statul paralel și sper ca românii să înțeleagă că nu există un stat paralel, doar că există oameni care vor să acapareze toată puterea și pentru a obține acest lucru, se victimizează. În România nu există niciun stat paralel, acest lucru există în state, în general nedemocratice”, a spus Iohannis, după ce a participat la dezbaterea “Oraşele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploieşti”, organizată la Universitatea Petrol şi Gaze..


Iohannis ATACĂ din nou Guvernul. Sunt implicați și oamenii de afaceri: „Există îngrijorări”

„Cred că acest tip de circ mediatic nu face deloc bine nimănui”, a spus Iohannis.

„Exista centri care promovează concepții politice diferite. Este clar că există diferențe majore de abordare între forțele politice. Este în regulă să existe astfel de păreri diferite”, a mai precizat președintele.


„Nu mă tem absolut deloc de o suspendare, în primul rând că nu  există niciun temei, apoi că românii nici nu-și doresc așa ceva”, a subliniat Klaus Iohannis.

PREMIERĂ pentru PREȘEDINTE! Iohannis, cu TRENUL LA PLOIEȘTI. Foto în text!

Întrebat despre o eventuală decizie a ministrului Tudorel Toade de a o revoca din funcție pe șefa DNA, Laura Kodruța Kovesi, Iohannis a precizat: „Nu comentez. Nu a ajuns absolut nicio cerere de acest fel la mine şi nu vreau să comentez aşa ceva. Eu nu fac comentarii pe baza unor speculații”

În ceea ce privește scandalul izbucnit marți seara, când Liviu Dragnea s-a prezentat la DNA și a avut nevoie de forțe speciale pentru a scăpa de protestatari, Klaus Iohannis a precizat că șeful PSD ar fi trebuit să demisioneze pentru a nu ajunge acolo. 

”Nu m-am uitat la acel circ din fața DNA, dar a fost atât de evident că nu a putut fi evitat. El trebuia să demisioneze, ca să nu ajungă acolo. Acest circ, cu victimizări, nu face bine societății românești. Îți pui mâinile în cap și te întrebi ce se întâmplă acolo. Vă dați seama ce întrebări primesc de la șefii de stat și de guvern și nu înțeleg cum s-a putut ajunge acolo. Sper să se rezolve destul de repede. Nu mă simt stânjenit, ca președinte al României. Eu reprezint cu mândrie fiecare cetățean. E neplăcut să te întrebe cum e posibil ca numărul 2 și numărul 3 din stat să fie urmăriți penal.

„Ştiţi cum văd. Este greşit ca în conducerea statului să fie oameni cu probleme penale. Vor să-şi apere propia piele nu a românilor. E circ. oameni in toată firea vorbes de statul paralel şi se victimizează. Ei vor să scape. Atât. Întreaga abordare a acestor domni cu probleme penale e contraproductivă. Ei vor să concetreze tot statul pe problemele lor. Nu trebuie să se întâmple.”, a declarat Klaus Iohannis.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Este o glumă destul de proastă asta cu statul paralel și sper ca românii să înțeleagă că nu există un stat paralel, doar că există oameni care vor să acapareze toată puterea și pentru a obține acest lucru, se victimizează. În România nu există niciun stat paralel, acest lucru...

Preluat de la EVZ