Astfel, tot mai multe firme si companii mari din tara acorda un interes sporit bunastarii angajatilor la locul de munca.


Indiferent de resursele disponibile, angajatorii au la dispozitie solutii numeroase, de la centrele de wellness, pana la salile de fitness, terenuri de sport in aer liber, sali de jocuri, scaune de masaj profesionale si multe activitati posibile prin intermediul unor produse utilizate undeva in timpul zilei, sau in momentele stresante.

Prin implementarea unor astfel de programe, angajatii sunt mai putin stresati, au oportunitatea de a se relaxa si de a preveni o multime de afectiuni, in special cele musculo-scheletice.

Conform datelor inregistrate in programul Fit for Work Europe, 22% din absentele angajatilor din Romania sunt cauzate de afectiunile musculo-scheletice.


Care sunt efectele, pe termen lung, ale unui program de relaxare la locul de munca?

Indiferent de domeniul in care isi desfasoara activitatea, starea de sanatate a personalului se poate degrada. Fie ca este vorba de prea mult stat in picioare sau la birou, lipsa unei alimentatii adecvate sau diverse probleme genetice, angajatii sunt expusi imbolnavirii.

De aceea, investitiile in programele de wellbeing corporate sunt cea mai potrivita metoda pentru destinderea personalului si prevenirea afectiunilor cauzate de stres sau epuizare fizica.

Datorita acestor masuri benefice luate de companii, viata angajatilor devine mai usoara. Acestia isi indeplinesc sarcinile zilnice mai eficient, isi „bifeaza” task-urile intr-un timp mai scurt si se intorc acasa mai putin impovarati de grijile de la locul de munca.

In prezent, la noi in tara, angajatii din sectoare precum cele de IT, media si publicitate sau FMCG beneficiaza de spatii de recreere sau programe de team building.

In functie de natura programului implementat de catre companii, personalul poate beneficia de numeroase avantaje, printre care: pierderea kilogramelor in plus, reducerea stresului, imbunatatirea odihnei pe timpul noptii, relaxarea grupelor de muschi si corectarea pozitiei spatelui etc.

Loading…

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/poza-2_5.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/poza-2_5-300x284.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Astfel, tot mai multe firme si companii mari din tara acorda un interes sporit bunastarii angajatilor la locul de munca. Indiferent de resursele disponibile, angajatorii au la dispozitie solutii numeroase, de la centrele de wellness, pana la salile de fitness, terenuri de sport in aer liber, sali de jocuri, scaune...

Preluat de la EVZ