Consiliul Uniunii Europene l-a adăugat, ieri, pe guvernatorul orașului Sevastopol pe lista persoanelor vizate de sancțiuni, pe fondul unor acțiuni care au subminat sau amenințat integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, potrivit unui comunicat al instituției europene.

Măsurile restrictive împotriva lui Dmitri Vladimirovici Ovsiannikov vizează înghețarea activelor și interdicții de călătorie până la 15 martie 2018.

150 de persoane și 38 de entități se află pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene, din cauza implicării în anexarea ilegală a regiunilor Crimeea și Sevastopol de către Rusia.

Alte măsuri ale UE aflate în vigoare ca răspuns la criza din Ucraina includ: sancțiuni economice vizând anumite sectoare ale economiei ruse, în prezent în vigoare până la 31 ianuarie 2018; măsuri restrictive ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului, limitate la teritoriul Crimeei și al Sevastopolului, în prezent în vigoare până la 23 iunie 2018.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014, ca urmare a unui referendum, o manevră criticată dur de Occident. Potrivit ONU, peste 6.500 de persoane au fost ucise în Ucraina de la începutul conflictului armat.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a anunțat că nu renunță la inițiativa de a recupera Crimeea, considerată “o parte integrantă a Ucrainei”.

La 10 septembrie, au avut loc pentru prima dată alegeri pentru funcția de guvernator în orașul Sevastopol și în autoproclamata republică Crimeea, scrutin care nu a fost recunoscut de Uniunea Europeană.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/guvernatorul-sevastopolului-a-fost-adaugat-pe-lista-persoanelor-vizate-de-sanctiuni-din-partea-uniunii-europene-44370.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/guvernatorul-sevastopolului-a-fost-adaugat-pe-lista-persoanelor-vizate-de-sanctiuni-din-partea-uniunii-europene-44370-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv