Fosta judecătoare a recunoscut la instanța de fond că a luat peste 200.000 de euro de la frații Becali, iar aceştia au admis că au dat aceşti bani, singurul care a negat cu vehemență fiind Cristi Borcea. Ieri, la Instanța supremă, Geanina Teodorovici, fostă Terceanu, şi-a nuanțat poziția cu privire la cei 10.000 de euro, susținând că nu i-a luat de la fostul acționar al Dinamo cu titlu de mită, ci crezând că ea şi Borcea s-au plăcut reciproc.


Pe parcursul audierii, care s-a desfăşurat doar parțial în şedință publică, Geanina Terceanu a vorbit cu voce atât de scăzută despre întâlnirea ei cu Cristi Borcea, încât până şi fostul acționar al Dinamo îşi ciulea urechile din boxă, cu toate că era la doi metri de fosta judecătoare. Instanța părea că smulge cu cleştele declarația de la Geanina Terceanu.

„La finalul discuției, după ce m-am ridicat, (n.r.- Borcea) a precizat că mi-a lăsat ceva în geantă, dar nu a spus ce. Abia acasă am constatat că era vorba de acea sumă de bani, 10.000 de euro”, a relatat fosta judecătoare. Instanța a întrebat-o ce semnificație a atribuit acelor bani.

„Inițial am crezut că banii erau pentru că ne-am plăcut reciproc, dar a fost doar impresia mea”, a răspuns fosta judecătoare. Alice Drăghici, avocata lui Cristi Borcea, a întrebat-o pe Terceanu de ce abia după a treia declarație la urmărirea penală a scris că nu numai frații Becali i-au dat bani, ci şi Borcea.


Presiuni pentru urmărirea penală

„Nu mai țin minte câte declarații am dat. S-a lucrat foarte mult asupra mea ca să declar și despre Borcea, pentru că așa scrie în denunț. Nu vreau să zic ce mi s-a întâmplat la urmărirea penală decât în ultimul cuvânt”, a spus aceasta.

Instanța a întrebat-o de ce nu declară la acest moment și ce o opreşte să vorbească.

„Starea de teamă”, a răspuns pe un ton jos fosta judecătoare.

„Teamă de cine?”, a întrebat- o şefa completului de judecată.

„Nu de inculpați, inculpații se feresc de mine. Am aşteptat să spun aceste lucruri la ICCJ”, a mai spus Terceanu, după care judecătorii au secretizat şedința de judecată.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Fosta judecătoare a recunoscut la instanța de fond că a luat peste 200.000 de euro de la frații Becali, iar aceştia au admis că au dat aceşti bani, singurul care a negat cu vehemență fiind Cristi Borcea. Ieri, la Instanța supremă, Geanina Teodorovici, fostă Terceanu, şi-a nuanțat poziția cu...

Preluat de la EVZ