Un motiv întemeiat? Suficient, pare-se, pentru ca Sorin Rogia, un tânăr de 27 de ani, să ia un ciocan și „aplicându- i cel puţin 20 de lovituri în cap” (n.r. – conform referatului prin care s-a cerut arestarea sa preventivă) să își desfigureze și omoare prietenul din copilărie. „Victima prezenta un traumatism craniofacial cu zdorbirea părţii anterioare a neuro- craniului şi eviscerare de masă cerebrală”, notează procurorul de caz.


Cadavrul lui Cătălin, lăsat dezbrăcat în parc

Cătălin Radu Bogdan, un tânăr de 27 de ani, a fost găsit mort într-un parc din Oradea, lângă râul Peța, în zona Universității, pe 9 noiembrie. Era dezbrăcat și fusese acoperit cu câteva frunze. Când l-au văzut, anchetatorii s-au speriat: fața îi fusese desfigurată complet în urma loviturilor. Legiștii au stabilit că fusese lovit în față cu un ciocan cu latura de 2×2 cm, de cel puțin 20 de ori. Absolvent al unui colegiu tehnic, tânărul făcuse voluntariat la Spitalul Municipal, apoi a urmat un curs postliceal și se angajase la farmacia Spitalului Județean Oradea, unde lucrează și chirurgul Paul Rogia, tatăl criminalului. De puțin timp, Cătălin și Sorin reluaseră legătura, ei fiind, în copilărie, buni prieteni și colegi de școală.


FOTO: Radu Cătălin Bogdan – victima

A plecat de acasă în noaptea crimei

Prin ordonanța din 14 noiembrie s-a pus în mișcare acțiunea penală față de Sorin Rogia, acuzat de săvârșirea infracțiunii de omor. El a fost arestat preventiv marți, pentru 30 de zile, după ce în noaptea precedentă a fost descoperit în principala gară a Timișoarei.

„Din probele administrate rezultă că lăsarea în libertate a inculpatului prezintă un pericol concret pentru ordinea publică”, notează procurorul de caz, Călin Roman.

Sursele EVZ arată că Sorin Rogia nu a mai fost pe acasă din noaptea de 9 noiembrie. A plecat la câteva ore după comiterea crimei, nu înainte de a lăsa o scrisoare în care nota că se gândește să plece și că îi este „rușine”. A luat cu el haine groase, două pături și o sumă modică de bani.

Procurorii au stabilit că el e principalul suspect și l-au dat în urmărire națională și intrenațională.

Loading…

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/radu-catalin-bogdan.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/radu-catalin-bogdan-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Un motiv întemeiat? Suficient, pare-se, pentru ca Sorin Rogia, un tânăr de 27 de ani, să ia un ciocan și „aplicându- i cel puţin 20 de lovituri în cap” (n.r. - conform referatului prin care s-a cerut arestarea sa preventivă) să își desfigureze și omoare prietenul din copilărie. „Victima...

Preluat de la EVZ