Formula Dezbatere a fost copiată pur și simplu, fără o minimă verificare, din Comunicatul trimis presei de noua șefă a GDS, Andreea Pora. În realitate, sindrofia n-a fost o dezbatere, ci o manifestare din cadrul Campaniei angajate de forțele oculte împotriva Legilor Justiție. Despre asta, titlul ne spune totul: Legile Justiției. Statul de drept în pericol.


O dezbatere, mai ales organizată de o instituție cu un nume atît de ispititor democratic, Grupul pentru Dialog Social, presupune din start dialogul, controversa, argumentele pro și contra. Dacă chiar din titlu sindrofia trage de Sirena lui Roaită, cum să mai vorbim de o dezbatere? Chiar și fără deconspirarea din titlu, reuniunea de la sediul din Calea Victoriei s-a dovedit de la un capăt la altul fără nici o legătură cu dezbaterea, cu dialogul, cu confruntarea de idei și argumente.

Invitații au fost aleși după criteriul militantismului în favoarea Statului paralel. Au fost prezenți magistrați controversați, precum Camelia Bogdan, Andreea Chis, Bogdan Mateescu, faimoși pentru angajamentul lor în favoarea Statului paralel, procurori DNA, în frunte cu Codruța Kovesi, activiste din cadrul Secției Propagandă și Agitație a Sistemului, precum Andreea Pora, Sabina Fati, Cristina Guseth. Dacă ar fi fost vorba de o dezbatere, normal ar fi fost să fie invitați și susținători ai Legilor Justiției. Intervențiile au intrat în divorț vădit nu numai cu atmosfera de dezbatere, dar și cu bunul simț.Gabriel Liiceanu, tot mai isteric pe măsură ce andropauza își face efectul, i-a zis galeș Codruței Kovesi că s-ar duce la închisoare în locul lui Liviu Dragnea numai să nu treacă Legile Justiției. Distinsul proprietar de editură și de librării, fostul Cicerone al lui Traian Băsescu, cîtă vreme acesta din urmă avea sacul cu mălai la dispoziție, se prezintă drept filosof. De la un filosof înțeleg să fie gata să bea cucută în locul lui Socrate, pentru a-l salva de la moarte. Nu înțeleg să fie gata să facă închisoare de dragul luptei împotriva lui Liviu Dragnea. Comunicatul vorbește de organizarea manifestării de către Grupul de Dialog Social. 

În realitate, manifestarea a fost organizată de Codruța Kovesi, în cadrul campaniei sale anticonstituționale de blocarea a trecerii prin Parlament a Legilor Justiției. Prezent la Antena 3 Adrian Năstase a criticat PSD pentru ceea ce el a numit obsesia Codruța Kovesi, precizînd că partidul trebuie să se concentreze pe Legile Justițiției, pe schimbarea Sistemului, și nu pe schimbarea unui om. La emisiunea respectivă, fostul premier a spus lucruri adevărate, înțelepte, dovedind încă o dată ce pierdere pentru politica românească a fost scoaterea sa din joc de către Sistemul interesat să rămînă pe scena politică doar vidanjorii. Chestia cu obsesia Kovesi a fost însă o nerozie. Șefa DNA trebuie dată jos din funcție și trimisă în judecată nu pentru că așa cere lupta împotriva Statului Paralel, ci pentru că așa cere Constituția. Ea ne-a oferit și continuă să ne ofere spectacolul încălcării zilnice a Constituției, a Legii, al folosirii DNA pentru satisfacerea complexelor sale de nevindecat, al sfidării Parlamentului, al implicării fățișe în politică, dar mai ales al unei suiri în copac, mai ceva decît au făcut-o sinistrele Ana Pauker și Elena Ceaușescu. PSD trebuie să pledeze pentru demiterea din funcție a Codruței Kovesi fără nici o legătură cu Legile Justiției, pentru că fiecare zi trecută cu distinsa în fruntea DNA e un exercițiu ostentativ de antidemocrație într-o țară care se vrea democratică. Acțiunea de la GDS o dovedește din plin.

Pe statul de funcțiuni doar procuror general adjunct, Codruța Kovesi, protejată de Klaus Iohannis, căruia îi rezolvă interesele de a obține un al doilea mandat dormind mai departe, s-a angajat într-o bătălie politică pe față, incompatibilă cu statutul de magistrat, împotriva unor Legi care sînt de competența Parlamentului.

Pentru această acțiune din cadrul campaniei, Codruța Kovesi a adus la sediul GDS și procuri din subordine, fapt de o gravitate ieșită din comun, dar și militanți împotriva Legilor Justiției. Lista celor convocați de Codruța Kovesi e pînă la un punct în regulă. Toți cei de acolo s-au remarcat prin angajamentul lor față de ceea ce se numește Lupta împotriva corupției. În această luptă, militanții, în frunte cu Klaus Iohannis, declară drept penal pe orice politician convocat la DNA. O dată convocat la DNA, dispare, cum susținea Klaus Iohannis, prezumția de nevinovăție. Politicianul respectiv trebuie să se retragă din politică. Cel puțin așa a susținut, în numele TeFeLismului, Klaus Iohannis cînd a fost vorba de convocarea lui Liviu Dragnea la DNA.

Noi nu credem că în cazul unui politician nu funcționează prezumția de nevinovăție. Nu credem că pînă la sentința definitivă de condamnare un politician poate fi considerat penal, corupt, doar prin faptul că un procuror a declanșat împotriva respectivului o investigație. Codruța Kovesi, Klaus Iohannis, TeFeLiștii, cred asta. În aceste condiții, nu poate decît să ne descumpănească prezența la manifestarea împotriva penalilor din politică a unui penal cu acte în regulă: Ludovic Orban.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Formula Dezbatere a fost copiată pur și simplu, fără o minimă verificare, din Comunicatul trimis presei de noua șefă a GDS, Andreea Pora. În realitate, sindrofia n-a fost o dezbatere, ci o manifestare din cadrul Campaniei angajate de forțele oculte împotriva Legilor Justiție. Despre asta, titlul ne spune totul:...

Preluat de la EVZ